HSA Nieuws

Kaspar Hamminga en Mirna Boelsma mogen zichzelf Nederlands Kampioen van 2018 noemen!

Off 2

In het laatste weekend van september 2019, kwamen de beste Nederlandse golfsurfers naar Scheveningen voor het NK Golfsurfen. Onder zeer zonnige omstandigheden werd er gesurft op Scheveningen. Met name in de ochtend en aan het einde van de dag waren er hele mooie golven, niet erg hoog maar wel heel ‘clean’.

Op het NK kwamen diverse categorieën aanbod. Bij de jongste deelnemers, de Grommets, tot 16 jaar was het Jullian Seyffert die de titel pakte. Bij de Junioren, deelnemers tot 18 jaar, was het Mees Koch die de titel claimde. Tot en met de junioren surfen de jongens en meisjes in een categorie. Daarna komen de ‘open’ categorieën bij de dames en bij de heren.

Bij de Open dames was het Mirna Boelsma die de nationale titel pakte. Dit deed zij voor Dominga Valdes, 2e plaats, en Robin Hofland op de derde plaats. Bij de heren ging de finale tussen Erik Ringelberg, Tom Boelsma, Pascal van der Mast en Kaspar Hamminga. De finale was erg spannend, maar uiteindelijk mag Kaspar Hamminga zichzelf Nationaal Kampioen van 2018 noemen. 2e werd pascal van der Mast en derde Tom Boelsma.

Uitslagen NK Surftour 2018:

Open men:
1. Kasper Hamminga
2. Pascal vd Mast
3. Tom Boelsma

Open women:
1. Mirna Boelsma
2. Dominga Valdes
3. Robin Hofland

Junioren:
1. Mees Koch
2. Stef van Noordennen
3. Elijah Moyal

Grommets:
1. Julian Seyffert
2. Stef van Noordennen
3. Fabian (Rendel) Salawanej

Longboard men:
1. Pascal vd Mast
2. Danny Bastiaans
3. Michiel Six

Longboard women:
1. Anne Alberts
2. Selma Ubels
3. Eva de Koning

Foto credits: Danny Bastiaanse

 

Related Posts