HSA Nieuws

Olympische dromen voor de dames van Team NL

Off 24

Als jullie een aantal van onze top surfers volgen op social media, weten jullie dat de afgelopen paar dagen de World Surfing Games van start gegaan zijn. Omdat er olympische kwalificatie punten te winnen zijn trekt de wedstrijd dit jaar enorm veel bekijks en doet een groot deel van de WSL Championship Tour mee.

Het startsignaal is 3 dagen geleden gegeven en de dames mochten als eerste aantreden. De eerste heats waren al behoorlijk spannend: Dominga Valdes stond tegen Carissa Moore, Eveline Hooft tegen de Zuid Afrikaanse Bianca Buitendag en Mirna Boelsma tegen Courtney Conlogue. Eveline wist in haar heat 1e te worden, Mirna 2e en Dominga 3e. Dit zorgde er voor dat Dominga door moest naar de Reperchage Rondes en de andere dames door naar de 2e Ronde.

In de 2e Ronde heeft Eveline zich naar een 2e plek weten te vechten en is Mirna in haar “stacked” heat tegen de 3 CT surfers Tatiana Weston-Webb, Paige Hereb en Carissa Moore helaas ten onder gegaan.

Uiteindelijk stonden Dominga en Mirna in de 2e Rep. Ronde tegen elkaar in de heat en konden ze beide de punten niet bij elkaar surfen om door te mogen naar de volgende ronde.

Hierdoor was als enige strijder Eveline nog in de race! In de 3e ronde heeft ze zich zelf heel netjes onder Caroline Marks op de 2e plek weten zetten. En mocht ze door naar de 4e.

Hier kwam ze o.a. Sofia Mulanovich en Bianca Buitendag tegen en is ze geëindigd op de 4e plek. Door naar de Rep. Rondes.

Ook hier liet ze zich weer van haar beste kant zien: in de 6e rep. ronde wist ze zich namelijk boven o.a. CT surfster Nikki van Dijk te vechten!

In de zevende ronde stond ze in een zware heat: Courtney Conlogue, Carissa Moore en de japanse Shino Matsuda. Na een zware strijd kwam onze heldin helaas 1 puntje tekort onder de twee CT surfers en betekende dit ook voor haar het eind van de rit.

We mogen allemaal enorm trots zijn dat onze dames het zo goed gedaan hebben, chapeau!

Related Posts