HSA Nieuws

Op De Neus 2020

Off 1

Een paar dagen voor het evenement begon het er naar uit te zien dat Donderdag de 27e van Augustus een van de mooiste Nederlandse surf dagen van 2020 zou worden. De Call is toen gemaakt en gelukkig bleef alles in aanloop naar die dag mooi op de weerkaarten staan. We konden daarom de Zevende editie van Op de Neus in prachtige longboard golven houden.

Na een korte skippersmeeting werd door de wedstrijdleiding het startschot rond 17:00 gegeven. Dit jaar werden voor het eerst de Dames en Heren in aparte heats gedaan en hadden we ook van beide Sexes een prachtige opkomst.

p: Riemkje Poortinga

Door het grote aanbod aan talent vielen er in de eerste heats al veel toppers uit. Ook in de halve Finales zagen we mensen ten onder gaan die we als mogelijke titelkandidaten zagen. Dat is natuurlijk altijd lastig aan wedstrijden: je moet wel je golven weten te vinden en er ook nog stijlvolle noserides op doen!

Na een volle 3 uur aan strak geplande heats liep de wedstrijd richting de schemering en zo ook tot zijn einde. Alleen de twee finales stonden nog op de agenda.

De Dames finale was eerst en er werd hard gestreden. De 6 vrouwen hadden last van de iets kleinere condities en sommige konden daar door hun golven niet echt vinden. Ondanks de mooie ritten was er maar 1 die overduidelijk de beste noseride had in de finale: Gefeliciteerd met de winst Annekee Haga!

1: Annekee Haga
2: Rowan Geerdink
3: Josien Jelsma
4: Anne Zwagers
5: Lot Spaargaren
6: Annelot van Geffen

Bij de mannen ging het heen en weer tussen een aantal riders. Uiteindelijk was de top 3 duidelijk, maar in welke volgorde was nog maar af te wachten. Toch wist de regerend kampioen de mooiste en langste Noserides te doen, waardoor Kay van der Valk zich wederom weer een jaar lang “Neerlandsch beste Noserider” mag noemen, gefeliciteerd!

p: Ruud Zwaan

1: Kay van der Valk
2: Michiel Six
3: Emiel Tromp
4: Pepijn Tigges
5: Yannick de Jager
6: Sjoerd Tummers

Dit Evenement had nooit plaats gevonden zonder de support van onze sponsoren. Nogmaals bedankt:

Vissla
Sisstr
de Bonte Koe Chocolade
Mr Meowgi
Buro Streep
The Shore
Gulpener

Tot Volgend jaar!

Related Posts

Latest Surf News

Wind actueel