Surf Nieuws

Haagse School Surfkampioenschappen 2015

Off 12
Haagse School Surfkampioenschappen 2015

De HSA (de Nederlandse Surfbond) organiseert op zondag 7 juni op het Noorderstrand van Scheveningen in samenwerking met de surfscholen Hartbeach, Surfles.nl en Aloha, de ‘Haagse School Surfkampioenschappen 2015’. De naam zegt het al: Haagse jeugd zal in schoolteams tegen elkaar strijden om de felbegeerde Haagse Schoolsurfsurfbeker binnen te slepen!

Kids uit groep 6/7/8 kunnen zich via hun gym docent(e) inschrijven om mee te doen aan een team-surfwedstrijd inclusief training, of wel aan een uitgebreide beginners surfclinic.  Het evenement zal van 10.00 tot 14.00 uur plaatsvinden op het noorderstrand van Scheveningen. Naast de wedstrijd of de surfclinic zullen er ook andere strand en boardsport activiteiten te doen zijn zoals longboard skateboarden, indoboarden, slacklinen, beachvolleybal en nog veel meer.

Het doel van de kampioenschappen is om surfen te stimuleren onder de jeugd in Den Haag. HSA wil surfende kids een platvorm bieden om tegen stadsgenootjes te strijden en daarnaast ook beginnende surfkids kennis laten maken met de surfsport. Uiteindelijk zou de HSA het tof vinden als er ook in andere gemeenten een lokaal ‘School Surfkampioenschap’ zou plaatsvinden. Den Haag geeft als ‘surf hoofdstad van Nederland’ het goede voorbeeld!

In 2014 werd er voor het eerst een Schoolsurfwedstrijd voor Haagse kids georganiseerd. de ‘Eerste Nederlandse Montessorischool’ ging toen met de Haagse Schoolsurfbeker naar huis. De organisatie is benieuwd of zij ook dit jaar weer hoge ogen zullen gooien. Volgens gymdocent Jurgen van der Zwart zijn de kids al weer volop in training. Zo zijn ze twee weken geleden al weer begonnen met longboard skateboarden op school, onder leiding van Jeugdsportcoördinator Surfen ‘Bas Aukes’ en HSA stagiair ‘Dzintar van der Waart’.

Inschrijven

Het is vanaf nu mogelijk je in te schrijven voor de Haagse School Surfkampioenschappen 2015. De kosten voor deelname zijn 5 euro per kind. Voor het toernooi dienen kinderen zich in groepjes van 4 tot 6 personen aan te melden via hun gym docent(e).

Meer informatie

Voor alle info, of om je in te schrijven kan je dus je gym docent(e) aanspreken of surf je naar www.hsa.nl of naar de ‘Schoolsurfen Den Haag’ Facebook pagina!

https://www.facebook.com/schoolsurfendenhaag

Bron: Surfholland.nl

Related Posts