Surf Nieuws

Surfen op gevoel

Off 37

Iedereen kan leren surfen! De afgelopen jaren is er steeds meer wetenschappelijk bewijs dat surfen gezond is en goed voor je zelfvertrouwen. Deze stoere actie sport geeft de beoefenaars een kick, een goede conditie en de ultieme ervaring van één zijn met de zee.

Surfen op gevoel wil een wat minder voor de hand liggende doelgroep kennis laten maken met het surfen: blinden en slechtzienden. De naam van het project is niet toevallig gekozen; surfen doe je op gevoel en het enige nadeel dat blinden en slechtzienden hebben is dat zij de golven niet zien aankomen. Gelukkig ondervangen we dit probleem door de één op één instructie door professionele en gecertificeerde surfinstructeurs.

Initiatiefnemers Erik Rijsenbrij & Martijn Rijsenbrij hebben een persoonlijke reden om met dit project te starten. Erik is level 2 surfinstructeur en eigenaar van First Wave Surfschool, Martijn Rijsenbrij is zelf slechtziend en vond de lessen van zijn broer zo geweldig, dat hij ook andere blinden en slechtzienden in aanraking wil brengen met de sport.

Aanstaande zondag 26 juni start Surfen op gevoel daarom met een pilot project. Na inventarisatie bleek er enorm veel animo te zijn en zijn er acht gelukkige deelnemers geselecteerd om mee te doen met de pilot.

Het programma bestaat uit twee onderdelen; een surfles met persoonlijke begeleiding, en een beach clinic gedeelte, waar de deelnemers kennis maken met de lifestyle: slacklinen, indoboarden en yoga. Deelnemers worden begeleidt van de trein naar de locatie van het programma: First Wave Surfschool in Zandvoort. De dag duurt van 10.00 uur tot 14.00.

Voor dit project werken we met drie organisatoren die ook hoofdcoach zullen zijn, vier gecertificeerde surf instructeurs, vier vrijwilligers van het CIOS die in het kader van hun opleiding Surfsporten ervaring opdoen met deze doelgroep, en een fotograaf die de hele dag vastlegt.

De deelnemers zijn vaak afhankelijk van een WAJONG uitkering en we willen de drempel om mee te doen zo laag mogelijk houden. Daarom kost deelname aan de eerste pilot van Surfen op gevoel €20,- per persoon. De andere benodigde kosten willen we doormiddel van subsidie en sponsoring aanvullen.

Het streven is om met deze pilot Surfen op gevoel te bekijken wat de mogelijkheden zijn om een dergelijk project groter uit te rollen en surfen voor meer blinden en slechtzienden toegankelijk te maken. Als deze pilot succesvol is dan willen we graag deze zomer nog een tweede event organiseren. Er is ontzettend veel animo en er is een lijst van 25 geïnteresseerden voor een volgende editie. Op langere termijn willen wij met de partners van het eerste uur een langdurige samenwerking aangaan om meer edities te realiseren.

Het streven op korte termijn is uiteraard de 8 deelnemers en hun vrienden en familie die komen kijken de dag van hun leven bezorgen!

Meer info vind je via: www.facebook.com/events/858233650976863/

Het bericht Surfen op gevoel verscheen eerst op Surfholland.nl.

Bron: Surfholland.nl

Related Posts