Texel
De goede spots om te surfen zijn paal 12, paal 15 en paal 17. paal 12 (jan aye slag) is een spot die voornamelijk goed werkt met laag water.  Net langs de pier een goede point en afhankelijk van de swell richting neem je de linker of rechter pier. Paal 15 (westerslag)  heeft goede surf met een piek tussen de pieren in en eentje naast de rechter pier aan de linker kant.  Paal 17 is meestal de spot waar de  golven het hoogst zijn met overal wel een point of een rideable golf. Van al deze spots veranderen de banken elk seizoen weer. Dus het is elk jaar weer  afwachten waar de beste banken komen te liggen. Bij Paal 19 en paal 20 bevindt zich de surfschool, paal 19 een te gekke laagwater spot en paal 20 een hoogwater spot.

Vlieland
Aan  de noordwestkust voor de Vliehors (gaat 1 weg heen) ligt een groot aantal  grote pieren en daartussen heb je een grote variatie aan golven en een aantal  hele vette brakes.

Terschelling
Een kilometer ten oosten van het strand bij Oosterend, is het prima surfen bij noordenwind en opkomend  water.

Petten
De Noordkant van de voormalige Hondsbosse Zeewering. Breekt bij Zuidswells. Op Petten surf je niet meer tussen strekdammen maar op het nieuw aangelegde strand en zandbanken. In principe is het met elke toestand van het getij wel goed, met laag water is het net iets beter. Nog iets beter is het een uur voor laag water.

Wijk aan Zee
De beste surf vind je er tussen laag en hoog water in. Een paar honderd meter  rechts van de pier is de break wat hoger en krachtiger. Met laag water komt de tweede bank ondiep te liggen. Mocht het echt een goede dag zijn en het van de  pier af echt vet breken, dan kan het weer vlak naast de pier erg mooi zijn. Wel  moet je ver lopen. De parkeerplaats is erg druk.
De havenhoofden zijn een uitkomst; die houden de golven uit de (zuidwesten)wind.

Zandvoort
Bekende badplaats, veel drukte in de zomer. Met een zuid-zuidwestenwind is het hier pal sideshore en opkomend tij is het best. Hoge golven, maar ook veel stroming.

Scheveningen
Omdat deze spot erg druk is, is er een apart golfsurfstrand en een apart  windsurfstrand toegewezen. In de zomer is het er zeer druk met badgasten. Tijdens en vlak na hoog water is Scheveningen een klotsbak. Beste tij is een uur voor hoog water. De havenhoofden houden bij de overheersende zuidwestenwind de golven lekker uit de wind. Ten zuiden van die haveningang zijn de golven bij een noordenwind ideaal. Parkeren is vaak een probleem, zeker in de zomertijd en kost op de boulevard een hoop Euro’s.

Maasvlakte
Ben je geen ervaren surfer, ga dan eerst ergens anders oefenen. Net zo lang  totdat je zeker weet dat je de Maasvlakte aandurft. Je zou niet de eerste zijn  die hier zijn leven liet. Mocht er iets misgaan, dan neemt de zeer sterke  stroming je mee naar buiten en sleurt je voor de opening van de Nieuwe Waterweg langs. Handig, met al die supertankers die in- en uitvaren.

De Maasvlakte bestaat uit de volgende spots:
– Impossibles
Spot naast de Maasexpress (de Maasexpress loopt op dit moment niet meer vanwege een pijpleiding dwars door de break. De Maasexpress was Nederlands beste  en enige ‘rivermouth pointbreak). Impossibles breekt vlak voor de stenen,  spoelen is narigheid

– De Blokken
Bij een krachtige noordswell en opkomend tij is het hier goed golfsurfen. LET  OP: bij afgaand water is de stroming bizar sterk!

– De Slufter
Ten zuiden van de blokkendam gelegen spot. Aan de noordkant van de Slufter ligt een golfsurfstek, tot het einde van het weggetje rijden. In vergelijking met de windsurfstek die wat zuidelijker ligt staat hier net iets minder wind (dankzij de steil oprijzende duinen), iets minder stroming en breken de golven hier iets krachtiger. Bij wat laag water kan het hier echt ‘to the bone’ breken.  Tussen laag en hoog water in is de surf op zijn best. Op het zuidelijkste  puntje van de Slufter kun je ook golfsurfen. De stroming is hier echt heel  sterk. Als het goed hoog is komt het water goed over de bank heen en dan krullen  er lage, maar hele lange lijnen het baaitje in.

Ouddorp
De kust hier is erg ingedraaid (ongeveer 270 graden). Dus de zuidswell heeft  wel eens moeite om hier omheen te draaien en dan is het vaak niet echt heel hoog. Maar bij noordswell kan het hier goed beuken. Wat noordelijker ligt een  specifieke golfsurfstek. In zee liggen hier wat strekdammetjes die de stroming  wat remmen en de golven wat mooier houden. Zorg dat het tij tussen laag en hoog zit.

Domburg

De spot heet Noordduin (ten zuiden van de golfbaan). Deze break loopt het  best een uur voor en een uur na hoog water.

Vlissingen
Vlissingen is over het algemeen goed na een zuidwester storm. Lopen andere spots niet, dan loopt het hier meestal wel. Best logisch, want de swell hoeft niet om een landpunt heen te krullen maar komt regelrecht op de kust af. Het  ideale getij is een uur voor en een uur na hoog water.