Surf weer bericht

Het Surfweer van Dinsdag 19 Mei 2015

Off 4

Vandaag blaast de wind nog eventjes stevig door onder aansturing van een depressie bovenin de Noordzee. Bij ons is de richting zuidwest terwijl de windrichting verder noordelijk meer noordwest is. Dat laatste zal er voor zorgen dat er op woensdag maar vooral donderdag weer een mooie deining komt te staan. Vandaag zijn de golven ook al goed door de lokale zuidwest 6 die er de hele dag staat. Vanmiddag neemt de ergste wind in het noorden af, maar in het zuiden blijft die doorstaan.

Het is nieuwe maan en een paar dagen voor springtij en dat heeft als gevolg veel stroming rond hoogwater. In heel 2015 valt hoogwater bij nieuwe maan standaard tijdens het tweede deel van de middag. Tenzij je bereid bent om ver terug te lopen, is dat dus niet het moment om te gaan surfen. Vanavond kan het wel weer, als eerste in het zuiden omdat het daar alweer eerder laagwater wordt. De foto’s van gisteren lieten mooi zijn hoe goed het surfen daar kan zijn met wind uit zuidwest. Dezelfde hoogte als gisteren wordt niet verwacht, want vandaag is de maximale wind een heel stuk minder (windkracht 6 in plaats van 8).

Woensdag wordt een perfecte surfdag voor beginners. In eerste instantie waait het nauwelijks en er zal vast nog wel een beetje swell uit het zuidwesten of westen inzitten. De echte swells die vanaf de kern van de depressie moeten komen zijn echter nog de hele dag onderweg. Het is goed mogelijk dat de eerste sets de kust in de avond al bereiken, maar dan staat er ook weer wat meer wind uit zee. Niet heel veel dus zeker goed te surfen. Helaas is het beste moment in het getij dan alweer geweest. In de nacht naar donderdag komt de swell goed binnen. Het is in deze maand van het jaar al zo vroeg licht buiten dat je voor werk nog kan gaan surfen. Of dat ook het beste moment is, hangt af van een aantal factoren zoals de wind, de locatie en het getij. De swell zal in ieder geval de hele dag blijven op donderdag en zelfs op vrijdag voor een leuke longboarddag zorgen. In het weekend komt er opnieuw een noordelijke wind bovenin de Noordzee te staan. Of eigenlijk meer in de Noorse zee. Omdat de swell van verder moet komen is deze langer onderweg en uiteindelijk ook kleiner. Waarschijnlijk komt de piek in de swell pas op zondag.

Bron: Het Surfweer van Dinsdag 19 Mei 2015 appeared first on Surf om beter te leren golfsurfen naar Surfweer.nl voor de beste surfweer voorspelling.

Related Posts