Surf weer bericht

Het Surfweer van Dinsdag 7april 2015

Off 52

Deze week is het erg rustig surfweer. Het waait niet en er liggen geen lagedrukgebieden bij ons in de buurt. Op een afstand van 2000 kilometer naar het noorden liggen wel een aantal depressies met veel wind. Deze zijn echter steeds westelijk van richting, waardoor er bijna niets de Noordzee in loopt. Op de wadden is er wel een kleine kans op golven. Ten eerste van de wind bij Denemarken vanavond. Die is noordwestelijk van richting en blaast alles de Duitse bocht in. Wil je dus naar de wadden om te surfen de komende dagen, dan zul je de oostelijke helft moeten bezoeken. Op Vlieland en Texel gaat er niet veel binnenkomen door wind uit deze richting en is het net als langs de westkust centimeterwerk.

De swellmodellen geven later deze week toch iets van 10 tot 20 cm swell uit het noorden. Dat kan ook niet anders met zulke grote luchtdrukverschillen hoog bovenin de Noorse Zee. Het is een typisch voorjaarsverschijnsel dat elk jaar terug komt. De winterstormen zijn er nog wel, maar verplaatsen zich naar het noorden. In principe is deze ontwikkeling vaker gunstig dan zo ongunstig uit zoals nu. Donderdag worden waarschijnlijk alleen de wadden voorzien van een kniehoge longboard-swell. Misschien wordt het toch maar eens tijd om zo’n noserider te kopen.

Een het einde van de week wordt het rustige voorjaarsweer onderbroken na het overtrekken van een koufront. De wind nabij dit front kan dan al genoeg zijn voor een korte swell. Deze is eerder goed te surfen op zondag dan op zaterdag zelf. Op de weerkaart van zaterdag ligt een lagedrukgebied ineens wel perfect boven de ingang van de Noordzee. Het zal echter nog dagen duren voordat de swell van dit laag bij ons arriveert. Opvallend is verder het lagedrukgebied bij de Azoren. Bijna altijd als daar in de buurt een lagedrukgebied ligt, krijgen wij in de Noordzee golven. Dat komt doordat lagedruk op die plaats ruimte maakt voor hogedruk boven het westen van de Britse Eilanden. En een hogedruk bij Ierland zorgt in de regel altijd voor afzakkende lagedrukgebieden de Noordzee in. Heel lang gaat deze flatspell dus niet duren. Deze week begint slecht, maar wel met alvast een goed vooruitzicht!

Bron: Het Surfweer van Dinsdag 7april 2015 appeared first on Surf om beter te leren golfsurfen naar Surfweer.nl voor de beste surfweer voorspelling.

Related Posts