Surf weer bericht

Het Surfweer van Donderdag 21 Mei 2015

Off 6

Het is een heerlijke Hollandse surfdag met blauwe luchten, golven van een meter en niet al te veel wind. De windrichting was vanochtend nog aanlandig, maar is inmiddels meer parallel aan de kust gaan waaien. In eerste instantie neemt de windsterkte een heel klein beetje toe, maar dit zal de kwaliteit van de golven niet echt verminderen. Aan het einde van de middag neemt de wind weer af. Het blijft dan nog goed zolang het getij nog goed zit. Dat is in het zuiden niet al te lang met eind van de middag al het moment van laagwater. Meer naar het midden en noorden toe blijft het langer in de avond nog goed surfen bij mid-tij. Verder in de Noordzee laten de boeien geen nieuwe swells meer zien, maar dat is geen reden dat het niet tot en met het volgende hoogwater blijft doorkomen.

Dat de verwachting voor morgen minder rooskleurig is, mag duidelijk zijn. Helemaal stil wordt het in de Noordzee niet en voor de beginnende surfer is het misschien zelfs prachtig surfweer. Er staat weinig wind en de zon schijnt. Wellicht is er met een sup of longboard best nog een klein lijntje uit te halen. Dit is met name in noordelijk Zuid-Holland en verder naar het noorden toe het geval.

Zaterdag begint het weer met waaien. De richting van de wind is noordelijk en zal een goed voorteken zijn voor de swell die gaat komen. Deze keer ontstaan de golven niet in de Noordzee zelf, hoewel de noordelijke wind op zaterdag ook al wel wat surfschuim zal produceren aan het einde van de dag. Het lagedrukgebied waar de golven vandaan moeten komen ligt tussen IJsland en Noorwegen. Op vrijdag ligt het systeem het meest gunstig als swellmachine voor onze kustregio. Het duurt alleen nog twee dagen voordat deze swell er is. Dat zal dus zijn op zondag. Omdat de swell van ver moet komen en het tij niet gunstig zit overdag, zal het in het zuidwestelijke deel van de Benelux een minder goede surfdag worden. Elders wordt het zondag geniet geblazen met maar heel weinig wind en dus cleane condities.

Maandag begint het weer te waaien, recht uit zee. Dat levert niet heel veel golven op, maar goed te surfen valt er dan nog wel. Volgende week blijft de Noordzee in een min of meer noordelijke aanvoerrichting zitten. Warm weer wordt het dan nog steeds niet, maar er zijn dan in ieder geval elke dag wel golven. Het einde van de week ziet er in de langetermijnverwachting zeer goed uit. Uiteraard is dat nog heel ver weg. Maar omdat een aantal wedstrijdcalls voor dit weekend een NoGo hebben gekregen, kijken we alvast even wat verder in de glazen bol.

Bron: Het Surfweer van Donderdag 21 Mei 2015 appeared first on Surf om beter te leren golfsurfen naar Surfweer.nl voor de beste surfweer voorspelling.

Related Posts