Surf weer bericht

Het surfweer van maandag 15 juni 2015

Off 4

Jonge swell komt vandaag samen met de koudere lucht uit het noorden als eerste aan op de Zuid-Hollandse stranden. Noord-Holland krijgt de eerste swell met een langere periode in de loop van de middag samen met een frisse bries uit het zee. Begin van de middag valt het nog mee met de wind, maar later wordt het echt behoorlijk rommelig. Daarbij komt ook nog eens het gevaar voor uitgaande stroming op plekken waar de wind wordt onderbroken door variaties in de kustlijn. Dit kan een havenhoofd zijn, maar ook een uitmonding van een rivier of een natuurlijke bocht langs de kust. Pas dus op met de stroming vandaag. Als er ergens al veel surfers in het water liggen, dan hoeft dat niet te betekenen dat de stroming veilig is. Check ook de muien website, welke in de zomermaanden aangeeft op welke tijden de stroming het meest gevaarlijk is in Noord-Holland. Voor de golven moet je hier op surfweer.nl zijn. En golven zijn er genoeg van deze week. Vandaag is het een combinatie van swell die afgelopen nacht is ontstaan, golven van een paar dagen geleden die nu binnenkomen en golven die nog gaan toenemen door met het aantrekken van de zeewind. Die laatste hebben we liever niet, maar daar ontkom je bijna niet aan als het mooi zonnig weer in de (voor)zomer.

De stroming die vandaag vooral met afgaand tijd overheerst, wordt tijdelijk afgeremd door het opkomende tij vanmiddag. Vanavond is het al snel overal opnieuw afgaand tij met veel hardere stroming onder invloed van de toegenomen zeewind. Die is het sterkst in Zuid-Holland en Zeeland en blijft tot de late avond doorstaan. In de kop van Noord-Holland waait het een windkrachtje minder hard en gaat de zeewind al eerder op de avond iets afnemen. Mogelijk geeft dat nog aanleiding tot een goede sessie, ook vanwege de latere doorkomst van de getijdenstroom.

Veel minder wind wordt er verwacht op dinsdag danzij het dichterbij komen van het slechte weer boven de Britse Eilanden. Bij ons is het eerst ook bewolkt met cleane condities en genoeg swell om te fishen en te longboarden. In het zuiden is het wachten op opkomend water later in de ochtend. Elders kan het ook al eerder met lager water of zelfs nog een restje hoog. Dinsdag zal misschien niet de mooiste dag van de week worden, want er komt nog meer. Het gebied met slecht weer trekt woensdag vanaf Engeland de Noordzee in en zorgt voor veel golven uit het westen. Deze weten soms alleen de zuidelijke kust wat minder goed te bereiken. Dat lijkt nu niet het geval, want de wind is hard genoeg in het zuiden. Daardoor zal het alleen wel behoorlijk rommelig zijn donderdagmiddag. Vrijdag minder hoog in het zuiden, maar voldoende hoogte in de rest van de westkust. En geen wind.

Bron: Het surfweer van maandag 15 juni 2015 appeared first on Surf om beter te leren golfsurfen naar Surfweer.nl voor de beste surfweer voorspelling.

Related Posts