Surf weer bericht

Het Surfweer van Vrijdag 1 mei 2015

Off 4

Er staat vandaag veel minder wind dan gisteren en toch zijn de golven veel hoger. Dat komt uiteraard door de richting van de wind, want die is gedraaid en komt nu uit het noorden. In de loop van de ochtend neemt de wind af en worden de condities een stuk cleaner. Later in de middag neemt de wind weer toe en gaat het clean er weer vanaf. Ook wordt het tij dan minder gunstig vooral voor de zuidelijke helft van het land. In het midden en noorden zal het ook met laagwater in de avond goed genoeg overblijven voor een leuke surfsessie. Helemaal omdat aan het einde van de avond de wind vanuit het noorden afneemt. Op Texel al rond een uur of acht. Meer naar het zuiden een uurtje later. Er staat wat stroming met afgaand tij in de namiddag en avond. Heel vervelend zal dit echter niet zijn, want de wind is niet heel hard geweest. Wel is het oppassen voor stroming richting het havenhoofd zoals bijvoorbeeld hier. Wanneer de stroming je eenmaal bij het havenhoofd heeft gebracht zal het water de zee op stromen. De golfhoogte blijft vandaag beperkt bij een ruime meter. Echt hoge bakken ver buiten zijn er niet. Je zult zult dus zelf weer naar binnen moeten peddelen. Voorin de branding zijn de golven van een prima hoogte en goed voor alle disciplines dus ook shortboard.

Zaterdag komt een nieuwe swell de Noordzee inzetten. De hoogte is vergelijkbaar met die van vandaag alleen zijn de wachttijden een stuk langer. Dat komt uiteraard door de langere golfinterval ofwel de golfperiode. Het zal dan ook stuk makkelijker zijn om door de branding te komen, want er zit meer tijd tussen de golven. Een groot verschil met vandaag is dat het de hele dag pal aflandig waait. Alleen eind van de middag kan het even wat harder waaien in Zeeland, maar dan is het daar toch al einde van de hoogwaterperiode. Zondag lijkt de mooie swell te klein om de harde zuidooster in het midden van de Noordzee te doorstaan. Bij ons wordt de windrichting zuidwest maar de wind blijft vooralsnog te licht om golven te geven. In de nieuwe week gaat het waarschijnlijk wel weer hard genoeg waaien voor goede zeegang uit zuidwest.

Bron: Het Surfweer van Vrijdag 1 mei 2015 appeared first on Surf om beter te leren golfsurfen naar Surfweer.nl voor de beste surfweer voorspelling.

Related Posts