Surf weer bericht

Het surfweer van vrijdag 15 Mei 2015

Off 9

Na een geslaagde surftrip naar een van de Franse Eilanden zijn we weer terug in NL waar we zo te lezen heel wat gemist hebben. Ook de oudste surfer van de surfweer familie heeft zich prima vermaakt en is bijna een week bezig geweest om de onderstaande shot op de gevoelige plaat te krijgen. Zijn surfskills zijn erg vooruit gegaan dankzij dit leuke softtopfishje uit, hoe kan het ook anders, de surfweer shop. Vandaag volgt de herkansing in het zoute zilt van de Noordzee.

De swell blijft er vandaag de hele dag redelijk goed inzitten. Op de Anasuria zien we een ‘golfrug’ op max 250 die nog niet is afgenomen. Wel is de rug vrij smal in vergelijking met de mooie dag van gisteren. De volle bak swell komt dus moeilijk aan op Nederlandse zandbodem. Daarbij staat ook een matige onshore wind dus cleane condities vinden lukt vooral verder in het noorden of later op de dag als de wind afneemt. Het getij zit echter het meest gunstig op het moment dat de wind piekt. Zo hard dat je van je board wordt afgeblazen is het ook weer niet. Het blijft beperkt tot een gemiddelde windkracht 4 , wat zelfs te weinig is om goed te kunnen kite- of windsurfen.

Morgen waait het een stuk harder. In de ochtend komt de wind uit het zuidwesten met vooral golven in het noordelijke deel van Nederland. In de middag draait de wind naar het noordwesten en zijn er in het zuiden vast ook wel een paar golven met hoogwater. Echte swell zit daar niet meer bij, maar vanaf Engeland wordt er in de nacht naar zondag wel weer wat opgebouwd uit het westen tot noordwesten. Omdat de noordelijke component ontbreekt, komt deze swell zondag alleen aan in het uiterste noorden. Het zuiden heeft wel de meest gunstige wind met een zwakke tot matige zuidwest. Alleen heb je daar niet veel aan als er nauwelijks swell staat. Van maandag tot vrijdag is het ontbreken van echte swell een groot probleem. Gelukkig duurt het niet lang voor de weerkaarten weer iets moois laten zien. Zaterdag schuift alweer een groot windveld uit het noorden de Noordzee in.

Bron: Het surfweer van vrijdag 15 Mei 2015 appeared first on Surf om beter te leren golfsurfen naar Surfweer.nl voor de beste surfweer voorspelling.

Related Posts