Surf weer bericht

Het Surfweer van vrijdag 27 maart 2015

Off 7

Anders dan eerder werd verwacht blijft de wind er vandaag hardnekkig in zitten voor het grootste deel van de dag. Pas later op de middag neemt die af, maar blijft pal onshore. Alleen in België draait de wind op een gegeven moment naar een aflandig richting en brengt het getij in de avond niet te missen condities. Hoe verder na het noorden, hoe minder het de moeite wordt. Zeeland wordt dus ook nog mooi en Zuid-Holland gedeeltelijk ook. Vooral het uiterste zuiden, zoals Ouddorp dat nog net Zuid-Holland is. De windrichting is west tot noordwest en dan hopen we altijd dat ie iets meer noord tot noordwest draait zodat er hier en daar sideshore condities zijn te vinden. Dat is echter uitgesloten voor vandaag. Wel gaat de wind helemaal liggen met uitzondering van het midden en Noord-Holland. Tegen zonsondergang waait het daar nog een kleine windkracht 4 uit zee, wat natuurlijk ook niet heel erg is uiteindelijk.

Erger is de wind van dit weekend. Zaterdagochtend valt het nog mee met een zuidwest 5. Het is dan geen goed surfweer, maar wel goed weer om mee te helpen met de Beach Clean Ups van de Surfrider Foundation. Dit zijn de tijden:
– Saturday 28 March 2015, 10:00 Prinses Máximaweg, Rotterdam (Maasvlakte)
– Saturday 28 March 2015, 11:00 Strandweg 3, Scheveningen.
– Saturday 28 March 2015 14:00 96 Zeeweg (Surfana Zandvoort)

Zaterdagmiddag gaat het steeds harder waaien met aan het einde van de dag een mooie zuidwester. In Noord-Holland is het beter om eerder op de dag te gaan als de wind je nog niet van het strand af blaast. In Zeeland blijft de wind iets achter en geldt juist hoe later hoe beter. Zondag is de situatie andersom met de meest harde, stormachtige wind in Zeeland later op de dag. In de ochtend valt het nog mee, maar in de middag valt daar nauwelijks nog te surfen. In het noorden is er kans op een windafname midden op de dag tijdens een periode met regen. Die wordt veroorzaakt door een zogenaamde ‘golf in het front’ ter herkennen aan een kleine knik op de lijn van het koufront. Het is vrij lastig aan te geven of dit front exact zo gaat passeren, maar het is wel de enige kans om er nog wat van te maken zondag. Op de weerkaarten staat een golfhoogte van 4-6 meter uit het zuidwesten langs de Vlaamse en Hollandse kust. Zo’n klassieke zuidwester is alweer van een tijdje geleden. Natuurlijk zullen er waaghalzen zijn die het in Zeeland gaan proberen. Het doodtij helpt echter niet mee om de stroming de baas te kunnen zijn.

Bron: Het Surfweer van vrijdag 27 maart 2015 appeared first on Surf om beter te leren golfsurfen naar Surfweer.nl voor de beste surfweer voorspelling.

Related Posts