Surf weer bericht

Het Surfweer van Woensdag 6 mei 2015

Off 9

Vandaag kan er gerekend worden op een verse portie swell vanuit het Zuidwesten. Het zal met een halve meter beginnen, maar naarmate de wind draait vanuit de ZZW-hoek naar de ZW-hoek neemt de swell hoogte toe naar headhigh tot overhead op de sets. Voor cleane surf is beschutting zoeken belangrijk. In de avond zijn er wind uitschieters naar 9 Beaufort en zijn de golven ook op zijn hoogst.

Donderdag wordt een transitiedag. Met een ruimende wind naar het Westen wordt het onshore en daarmee is het gelijk een stuk rommeliger. De golfhoogte zit op zijn max in de ochtend maar naarmate de dag vordert neemt de wind af en daarmee wordt het ook weer cleaner. Vanuit Schotland begint er Noordwester deining naar beneden te komen en deze komt al in de avond aan. Vrijdag wordt het een feestje, met een krimpende wind naar het Zuiden en een deining vanuit het Noorden is het tijd om de agenda’s leeg te maken. Noord-Holland en de Waddeneilanden pakken de piek, maar dat wil niet zeggen dat het Zuiden van het land bot vangt. Door de hoge swell periode zal hier zeker een cleane heup tot schouderhoge golf lopen. Het getij is de belangrijkste speler in het Zuiden. Hoogwater valt vroeg, dus degene die met ‘first light’ gaan zullen waarschijnlijk het beste scoren.

In het weekend verschillen de condities per spot, het Zuiden van het land krijgt dan te maken met een harde Zuidwester. Golven vanuit deze hoek zullen dan ook de overhand hebben, ondanks dat er swell uit het Noorden blijft komen. Hier zullen met name de waddeneilanden in de ochtend van profiteren. Wellicht een goed moment om de banden met gelijkgestemde in het Noorden aan te halen.

Bron: Het Surfweer van Woensdag 6 mei 2015 appeared first on Surf om beter te leren golfsurfen naar Surfweer.nl voor de beste surfweer voorspelling.

Related Posts