Surf weer bericht

Het Surfweer van Zondag 17 mei 2015

Off 5

Vandaag is de perfecte surfdag voor de beginner. Het waait niet te hard, de golven zijn niet al te groot en het is weekend. Dat laatste zal pas in een later stadium van iemand surf-leven echt tot uiting komen als bottleneck. Voor de gevorderde surfer is het vandaag namelijk niet erg bevredigend behalve dan dat de zon schijnt. Voor goede golven zul je hier in Nederland alle dagen van de week vrij moeten houden of vroeg vooruit je sessie kunnen inplannen. Gelukkig helpt surfweer.nl je hierbij, ook al zijn lange termijnverwachtingen in dit seizoen altijd moeilijk te maken. Het lagedrukgebied dat voor golven zou kunnen zorgen ligt voldoende dichtbij. Het probleem is echter dat de kern niet verder door wil schuiven naar het westen. Daardoor hebben we vandaag met een nog meer westelijke dan eerder verwachte noordwestelijke swellrichting te maken. Voor de wadden en het noorden vormt die richting geen probleem, want de Noordzee is daar breed genoeg. In het zuiden is de opbouw van golven echter afgelopen nacht al gestagneerd. Vandaag zullen er in België en Zeeland alleen ene paar kleine rollers binnenkomen rond hoogwater. Ook in zuidelijk Zuid-Holland is dat het geval. Wel is het door de lokale wind uit WZW behoorlijk clean.

Vanavond wordt het alleen maar cleaner, omdat de wind nog verder zuidelijk of zuidwestelijk draait. Richting zonsondergang trekt de wind mogelijk iets aan en zijn de golven nog verder afgenomen. Een beetje surfen kan dus nog het beste eind van de middag en begin avond in Noord-Holland en Zuid-Holland.

Maandag is de zuidwestenwind duidelijk toegenomen en dit levert al wat hogere golven op in het midden en noorden. De wind in de warme sector (tussen het warmtefront en koufront) heeft vaak wat moeite om de golven goed op te bouwen dus het valt te bezien of het met laagwater meteen al goed te surfen is. In de loop van de middag volgt er een bak met regen tijdens het overtrekken van het koufront. Achter de koude lucht achter het front wordt de golfopbouw beter en beter. Uiteindelijk zal het ook weer laagwater worden vanuit het zuiden en is het in de wind best aardig te surfen.

Dinsdag staan er ook nog windgolven uit zuidwest. In de ochtend is het heel even de moeite en pas later op de middag, wanneer de wind weer toeneemt.

Bron: Het Surfweer van Zondag 17 mei 2015 appeared first on Surf om beter te leren golfsurfen naar Surfweer.nl voor de beste surfweer voorspelling.

Related Posts