Surf weer bericht

Het Surfweer van Zondag 5 April 2015

Off 2

Ook vandaag lopen er nog restanten swell van de stormdepressies die vorige week over het noorden trokken. Het is heel klein, maar echt super voor de beginnende surfer want het stroomt niet en waaien doet het evenmin. Dat de zon schijnt doet er niet eens zoveel toe, maar dat is altijd ook wel lekker met het nog koude Noordzeewater. Dat water zal de komende weken goed op temperatuur komen door de aangekondigde warmte vanaf volgende weekend. Helaas is de combinatie mooi weer en goede golven niet iets dat je mag verwachten in de Noordzee en is het dus meest flat.

Een uitzondering is vandaag met de beste condities gedurende het lage water en met opkomend. De swell is rond 30cm en die komt goed door in het midden en noorden. Pak je sup of longboard er maar bij, want fish of shortboard golven zijn het niet. In het zuiden komt de swell helemaal niet aan en daar is de zee zo plat als een biljartlaken. Later op de middag komt er windkracht 3 tot 4 te staan aan de kust en is het wel zo’n beetje voorbij met de golfjes.

In de nacht naar maandag trekt er een slechtweer gebiedje over de wadden en gaat het met 5 beaufort uit het noorden iets harder waaien. In theorie is deze windkracht net voldoende om een kleine zeegang met een hele korte periode te krijgen. Maar maandag is het dus in ieder geval niet compleet flat. De dag begint nog met wat wind, later komt de branding en neemt de wind af. Opnieuw zul je een SUP of longboard moeten pakken, maar nu kan dat ook gewoon in Zeeland en België leuk zijn. De zuidelijke regio’s blijven in de middag wel het meest gevoelig voor wind dus met een SUP is het dan ook weer niet heel handig op het water.

Verder in de week worden de lichtpuntjes steeds kleiner. Er liggen wel lagedrukgebieden bovenin het noorden, maar de swell daarvan wordt steeds tegengewerkt door een zuidelijke stroming (wind) in de Noordzee zelf. Het Duitse DWD model laat een koufront iets dieper de Noordzee in komen op dinsdag waardoor en woensdag een kleine swell zou kunnen zijn in het noorden. Verder zitten er wat onzekerheden in de verwachting voor volgend weekend. Het Canadese GEM model laat een depressie mooi de Noordzee inkomen. Het model staat nou niet echt bekend om zijn betrouwbaarheid voor het Europese continent, maar deze ontwikkeling wordt bijvoorbeeld wel opgepakt door het Amerikaanse Navgem. Alles kan nog gebeuren dus de komende week…

Bron: Het Surfweer van Zondag 5 April 2015 appeared first on Surf om beter te leren golfsurfen naar Surfweer.nl voor de beste surfweer voorspelling.

Related Posts