Surf weer bericht

Het Surfweer voor Zaterdag 11 april 2015

Off 7

Vrijdag is nog een rustige dag. Er staat geen wind waardoor de mist boven zee blijft hangen. Erg lastig dus om van de webcams te beoordelen of er nog wat loopt. Aan de boeien te zien is dat sowieso niet het geval, want die laten geen swell meer zien.

Zaterdag gaat het goed waaien en zijn er eindelijk weer hogere golven. In het noorden is al snel voldoende hoogte en kan er gesurft worden vanaf het moment dat de stroming naar het zuiden draait. De regio op de grens van Zuid-Holland en Noord-Holland moet wat langer wachten op golven door de wind. Waarschijnlijk is het pas echt de moeite als het front met het kleine beetje regen is gepasseerd en de windrichting naar noordwest draait. Een nadeel is natuurlijk dat dit onshore is, maar de windsterkte neemt heel erg af en later op de avond waait het nog maar nauwelijks. Tegen het donker gaat de windrichting weer naar zuidwest, maar aantrekken doet de wind niet meer.

Zondag blijft de richting zuidwest en veel meer dan windkracht 4 komt er gemiddeld niet te staan. Alleen in de kop van Noord-Holland kan later op de windkracht 5 gemeten worden. Het mag duidelijk zijn dat dit niet genoeg is voor voldoende windgolven. Als het in de avond nog toeneemt naar windkracht 6 kan er in in de noordkop wel weer gesurft worden. Wat betreft het getij zou het dan nog net te doen moeten zijn met einde laag water. Surfen is dit weekend dus vooral iets wat je op zaterdag moet doen i.p.v. zondag. Of gewoon volgende week.

Een depressie boven Schotland trekt van zondag op maandag over de Noorse Zee. Nog altijd is er kans op een randstoring die daarbij meer de Noordzee intrekt en boven Denemarken uitkomt. In dat geval krijgen we maandag al swell uit het noordwesten en staat er een licht offshore briesje. Mocht de randstoring zich niet ontwikkelen dan moeten we wachten tot de swell van ver. Die komt dan op z’n vroegst dinsdag aan met ook dan nauwelijks wind. Alleen het noorden is dinsdagmiddag iets gevoeliger voor wat zeewind uit zuidwest met minder cleane golven. In de kop van Noord-Holland en Texel zit je dan minder gunstig qua cleane surf. Verder naar het zuiden is het beter. Het uiterste zuiden zit echter te ver verscholen achter Engeland en ziet dan bar weinig van swell verschijnen aan de kust.

Bron: Het Surfweer voor Zaterdag 11 april 2015 appeared first on Surf om beter te leren golfsurfen naar Surfweer.nl voor de beste surfweer voorspelling.

Related Posts