Surf weer bericht

Surf-ongeluk op 11 Mei 2020 te Scheveningen

Off 5

De Noordzee is te klein voor onze tranen.

Hieronder het nieuwsbericht van de Holland Surfing Association:
Op maandag 11 mei 2020 heeft zich een drama afgespeeld bij het Noordelijk Havenhoofd van Scheveningen. Het ongeluk betrof een vijftal zeer ervaren surfers, bodysurfers en lifeguards. Allen zijn zeer groot liefhebber van de watersport en de Noordzee. Ze zijn door de uitzonderlijke omstandigheden overvallen en het noodlot heeft toegeslagen: vijf zijn op tragische wijze om het leven gekomen.

Wij betuigen ons medeleven aan de nabestaanden en alle betrokkenen. In de surfgemeenschap in Scheveningen en ver daarbuiten heerst grote verslagenheid, we zijn in diepe rouw om dit verlies.
We willen graag onze grote dank uitspreken aan de reddingswerkers (KNRM, brandweer, politie) die alles in het werk hebben gesteld en onophoudelijk met man en macht hebben gezocht.

We snappen dat er veel vragen zijn. We laten de komende tijd de experts in alle rust onderzoek verrichten. Tot slot hopen we dat de privacy van de nabestaanden en betrokkenen wordt gerespecteerd en hen de rust wordt gegund die zij verdienen.

Als aanvulling op het nieuwsbericht van de HSA volgen hieronder een aantal zaken die nu spelen. Ten eerste is het lichaam van de laatste surfer nog niet geborgen. Defensie is op woensdagochtend ingezet om te helpen zoeken (meer info https://nos.nl/artikel/2333715-defensie-zoekt-naar-lichaam-vijfde-surfer-scheveningen.html of: https://www.ad.nl/binnenland/defensie-zoekt-door-naar-lichaam-van-mathijs-23-in-zee-bij-scheveningen~ae508fb1/ ). Mocht je gaan surfen in Zuid-Holland, wees hier op alert. Het mag duidelijk zijn dat surfen in het gebied van het ongeluk waarschijnlijk aan restricties onderhevig is.

Ondertussen is er bij The Shore een plek om bloemen te leggen voor de slachtoffers, nabestaanden en betrokkenen. Ook is er op facebook een groep waar ruimte is om online het verlies en de verschrikkelijke gebeurtenissen voor iedereen een plek te kunnen geven. Vanuit deze groep wordt er tevens nagedacht over het organiseren van een gezamenlijk stilstaan op het strand en in de zee (een paddle-out).

Als laatste sluiten we af met het reguliere wetsuit-advies voor deze week. Stay safe, vermijd drukte maar ben er voor elkaar.

Water is nu 10 tot 11 gr Celsius. Dauwpunt temp. is tot vrijdag nog onder nul!

Woensdag: 5/4mm, schoen 5mm en ivm opsteken van 6bft uit het koude noorden cap 2mm en evt handschoen 2mm.
Donderdag: 5/4mm, schoen 3mm met evt cap.
Vrijdag: gelijk aan donderdag, wind gaat iets liggen, dauwpunt naar +5 gr.
Zaterdag: nieuwe 4/3mm kan, met weinig wind uit WZW overdag.
Zondag: wordt vanaf nu elke dag wat warmer, 4/3mm overdag met zon is mogelijk.

Bron: Surf-ongeluk op 11 Mei 2020 te Scheveningen appeared first on Surfweer.nl.

Related Posts