Surf weer bericht

Surfweer dinsdag 13 juni 2017

Off 13

Het lagedrukgebied heeft weer plaats gemaakt voor een hoog en dat betekent rustig weer. Toch komt er nog wat swell binnen van het oceaanlaag dat gisteren overtrok. Zowel dinsdag als woensdag kleine golven. Donderdag komt het volgende oceaanlaag al dichterbij met de eerste windtoename en een paar golfjes. Vrijdag is het beter raak met wind en hogere golven.

Dinsdag 13 juni 2017
Na een onstuimige dinsdag zie reacties in het vorige bericht ligt het lagedrukgebied inmiddels boven Scandinavië. De wind op de Noordzee is daardoor gedraaid van WZW naar WNW. In eerste instantie lijkt de swell niet zo veel voor te stellen, maar waarschijnlijk zit er toch wel een metertje in het vat. Helemaal in het noorden, op de wadden. Want daar is WNW altijd de meest gunstige richting. In Noord-Holland is er ook wel een heuphoog golfje te vinden. In het zuiden wordt het wel heel klein, steeds kleiner. Heel veel swell komt daar eind van de middag niet bij. Dus wat je op de webcams ziet is ongeveer ‘what you get’. Hou rekening met elkaar en check de surfregels.

Woensdag 14 juni 2017
Er kan nog wat laatste swell binnenkomen, maar dan moet je wel in de ochtend gaan. Het is heel vroeg hoogwater, maar gelukkig ook al heel vroeg licht. Verwacht niet meer dan een kwart meter klein en kort, maar wel ultra uber clean, omdat de wind uit het oosten komt. Dinsdag is dat nog niet het geval, ook in de avond lichte onshore. Wel sterk afnemend.

Donderdag 15 juni 2017
Het rustige weer van dinsdag en woensdag duurt niet lang en wordt donderdagavond al onderbroken door het dichterbij komen van een volgende oceaandepressie. Waarschijnlijk is het donderdag nog flat, maar gaat het in de avond al wel waaien.

Vrijdag 16 juni 2017
Vrijdag staat er de hele dag een matige noordwester. Hoewel de wind niet heel erg hard is, worden de golven wel steeds hoger. Uiteraard vanwege de langere fetch vanuit het noorden. In de namiddag of avond draait de wind weer iets naar zuidwest op nadering van een warmtefront. De golven zouden dan wat cleaner moeten worden. Goed begin van het weekend.

Weekend verwachting
Zaterdag ook een noordwesten wind, maar minder hard en hoog. Prima te surfen, dat wel. Ook zondag wind uit die richtingen maar waarschijnlijk al minder hoog (wel cleaner). Een betere noordwest komt daarna terug p de kaarten staan. Natuurlijk nog veel te ver weg. Maar de modellen hebben deze oplossing als oper en controle uitvoer er in zitten. Je zou dus alvast voorzichtig naar de maanstanden voor de 19e t/m 22e kunnen kijken om de juiste momenten niet vast te hoeven zitten met onnodige afspraken. Voor het weekend dat daarop volgt helemaal alles aan de kant schuiven. Want dan is het op en tot genieten op de 5e editie van het Surfana Surf Festival aan het strand in Bloemendaal aan Zee!

Wetsuit-advies, zeewater 17 gr
Vandaag: 3/2 mm zonder schoenen
Woensdag: 3/2 mm wetsuit
Donderdag: shorty of 3/2 mm wetsuit maar ws geen golven
Vrijdag: 4/3mm of 3/2mm, bescherm je oren van de wind.

Bron: Surfweer dinsdag 13 juni 2017 appeared first on Surfweer.nl.

Related Posts