Surf weer bericht

Surfweer dinsdag 18 april 2017

Off 9

Het hogedrukgebied dat boven Ierland/Engeland ligt, komt de komende dagen boven het europese vasteland te liggen. Hierdoor stopt de aanvoer van nieuwe swell. Op vrijdag verplaatst het hoog zich weer terug boven Ierland en komt de noord stroming weer op gang. Wie nog wil surfen kan het best vandaag of morgen vroeg meepakken.

Dinsdag 18 april 2017
Vanochtend vroeg ging al even goed los op de hoogwaterspots in Zuid-Holland. Dat beloofd wat voor de avond, want de swellhoogte is nog stijgende op de meetboeien voor de kust. Wel wordt er een toenemende wind uit het noordoosten verwacht. Puur noordoost, dus op zich nog helemaal clean. Alleen op spots in België en Zeeland en bijv Ouddorp is de wind te veel onshore. Voordeel van het zuiden is echter wel het vroege tijdstip van hoogwater. In Noord-Holland noord komt de waterstand voor 20:00 uur niets eens boven N.a.p. Daar kun je het best dus zo laat mogelijk gaan. In het zuiden al eerder op de avond goed. Check de foto’s van vanochtend om alvast zin te krijgen.

Woensdag 19 april 2017
De golven kwamen niet van ver en zijn daardoor eerder weer verdwenen dan je normaal gesproken zou verwachten met swell uit noord. Omdat het in de vroege nacht nog waait boven de wadden zal er in de ochtend nog wel iets van swell inzitten. Vooral in Belgie, Zeeland en Zuid-Holland en alleen in de vroege ochtend met hoogwater. In de middag zijn er met laagwater alleen inimini surflesgolven. In de avond met opkomend komt de hoogte niet echt terug. Daarnaast staat er een matig zeewindje waardoor het niet meer clean is. In de ochtend is het met offshore wind nog wel helemaal clean.

Donderdag 20 april 2017
Bij hoge uitzondering is het deze maand een keer een dag echt helemaal flat. Er staat eerst helemaal geen wind, later heel zachtjes uit het zuiden en in de avond zwak tot matig uit het zuidwesten.

Vrijdag 21 april 2017
Met iets meer wind zou het op vrijdag wel al weer te surfen moeten zijn. Alleen heel rommelig en heel erg klein. Waarschijnlijk kan het eind van de dag wel iets meer hoogte bijkomen.Vooral op de wadden is dat het geval, omdat de wind WNW is op de Noordzee.

Weekend vooruitzichten
Zaterdag een mooie surfdag met een matige onshore wind. In de ochtend een korte golfperiode, maar al wel hoogte. In de middag de beste condities met hoogwater, hoewel de swellhoogte later op de dag pas echt verder toeneemt. Zondag wordt daardoor dan ook de mooiste dag van het weekend. De wind blijft wel onshore, maar neemt in de middag in kracht af. In de avond met eb de cleanste, maar al wel kleinere golven. Volgende week begint het dan ook erg rustig, maar op maandag wel met de meest cleane golven. Vanaf dinsdag gaat het goed spoken op de Noordzee. Swell uit het noorden, een stuk hoger dan deze week en wat we het weekend voor de kiezen krijgen. Dat is niet altijd gunstig, want daardoor is de wind aan onze kust ook veel harder. Eind volgende week keert de rust terug met cleanere golven en minder wind.

Bron: Surfweer dinsdag 18 april 2017 appeared first on Surfweer.nl.

Related Posts