Surf weer bericht

Surfweer dinsdag 2 juni 2015

Off 11

Het is vandaag volle maan en dus bijna springtij met veel stroming zowel bij hoog- als laagwater. De extra stroming hoeft geen nadeel te zijn op zo’n dag als vandaag. Harde tot stormachtige wind heeft juist veel stroming van het getij nodig tegen de richting van de wind in. Dat is vandaag het geval met laagwater in de ochtend en begin middag. Mogelijk is daar zelfs ook nog wat van te zien op deze livestream vanaf het strand van Zandvoort. De richting van de wind zit tussen de ZZW en ZW en is ten zuiden van de provinciegrens Z-H/N-H dus nog een heel klein beetje offhore. Dit zijn de meest gunstige condities die je met stormachtige wind kunt hebben. De golven blijven redelijk clean in Zuid-Holland en Zeeland. Het meest clean is het in België, maar daar blaast het wellicht te veel aflandig voor echt goede hoogte. Vanavond draait de wind heel langzaam iets meer naar een pure zuidwest en is Belgie/Zeeland juist de place to be.

Het verloop van het getij is vandaag het meest gunstig in de zuidelijke regio’s. Daar wordt het vanavond namelijk nog helemaal laagwater. In het noorden gaat dat niet meer gebeuren dus is daar de enige kans op surfbare golven na het eerste laagwater van begin middag. In Zuid-Holland wordt het wel weer vanavond wel weer voldoende laagwater, maar daarvoor moet je wel helemaal naar het zuidelijke deel van die regio. Rond Noordwijk/Katwijk is er geen beginnen aan. Daar is het wachten tot woensdagmiddag, omdat dan de wind afneemt en het getij de swell uit het westen binnen duwt. Helemaal afnemen doet de wind pas in de avond. De swellrichting draait uiteindelijk ook naar meer noordwest zodat er golven blijven binnen komen.

Helaas komt de piek in deze kleine leftover-swell van de storm midden in de nacht naar donderdag. Donderdagochtend is het daardoor vrij klein maar wel heel clean te surfen. Aan de temperatuur en het weer zal het in ieder geval niet liggen. De wind staat de hele dag aflandig, waardoor het ook op het strand behoorlijk warm blijft. Eind van de middag komt er in de meest zuidwestelijk regio wat sideshore zeewind te staan. Maar eigenlijk was dat sowieso al niet de plek om golven te vinden donderdag. Daarvoor zijn de swells uit het noorden te klein. Dat er swells na donderdag blijven binnenkomen is overigens wel te verwachten. Er ligt immers een lagedrukbied boven de Noorse Zee. Of het groot genoeg gaat zijn hangt af van de exacte richting. Of het clean gaat worden dit weekend hangt af van de eventueel te verwachten zeewind. Voor het ‘Surfen is er voor iedereen project’ in Zandvoort zijn de golven op zaterdag sowieso meer dan voldoende.

Bron: Surfweer dinsdag 2 juni 2015 appeared first on Surf om beter te leren golfsurfen naar Surfweer.nl voor de beste surfweer voorspelling.

Related Posts