Surf weer bericht

Surfweer dinsdag 31 maart 2015: Storm

Off 24

Het waait vandaag te hard uit een te aanlandige richtingen. Sommige spots kunnen veel hebben, maar wanneer de wind recht op de kust staat is er geen beginnen meer aan. Een of twee plekken in het noorden zouden een uitdagende golf kunnen bieden en in het uiterste zuiden (vooral België) zijn er een paar plaatsen waar er een nat pak gehaald kan worden. Op de wadden komt er enige tijd een zware storm te staan, windkracht 10. De windstoten gaan tot ver boven de 100 km/u. Het is te hopen dat er nog wat strand overblijft. Langs de westkust staat er ook gewoon storm met een windkracht 9. Het is te hopen dat de net opgebouwde strandrestaurants het droog houden. Een geluk bij een ongeluk is dat het net halve maan geweest is en het dus nog doodtij is. Met springtij hadden Nederland en België vandaag in de gevarenzone komen te zitten.

In de nacht naar woensdag ligt de gemiddelde golfhoogte niet ver van onze kust tussen de 6 en 8 meter hoog. Eigenlijk kunnen we surfen woensdag ook nog wel vergeten hoewel de wind een heel stuk minder is met windkracht 7. Het grootste probleem is echter de west tot noordwestelijke windrichting die nergens uitwijk mogelijkheden of sideshore condities kan geven. In de middag neemt de wind af naar 6 en in de avond is er in een zone tussen Noord- en Zuid-Holland een afname naar windkracht 5 te verwachten. Ondanks dat is de golfhoogte zodanig groot dat de zee een grote wilde schuimbak blijft. In België en Zeeland blijft de wind in de avond ook gewoon 6-7bft. Wellicht zijn daar nog wel een of twee goede uitwijkmogelijkheden te vinden.

Donderdag komt de zo noodzakelijke verandering in windrichting. In het zuiden neemt de wind ook helemaal af terwijl die in het noorden nog even blijft. Belangrijk is echter dat er met een noordelijke component meer sideshore condities te vinden zijn en de golven meer kunnen organiseren. Vooral in het zuiden hele mooie condities en de moeite waar om het eens over de landsgrenzen heen te gaan. Ondertussen waait het ver op de Noordzee nog steeds hard uit het noorden en staat er nog een storm bij de Noorse kust. Nog dagenlang zal er swell binnen komen rollen. Vrijdag is die eerst heel mooi, maar wordt later op de dag verstoord door een aanlandige wind. Deze draait om een klein lagedrukgbiedje dat eerst nog offshore condities brengt. Ditzelfde laag trekt pas zondag weer weg. Zaterdag dus nog onshore en behoorlijk choppy. Zondag clean en georganiseerd. Ondertussen is het in Frankrijk zoeken naar een fatsoenlijke golf. Wie met de paasdagen weg wou, kan dus beter thuis blijven voor het paasfeest!

Bron: Surfweer dinsdag 31 maart 2015: Storm appeared first on Surf om beter te leren golfsurfen naar Surfweer.nl voor de beste surfweer voorspelling.

Related Posts