Surf weer bericht

Surfweer Donderdag 2 April 2015

Off 8

Het is nog steeds wild en woest op zee terwijl de wind behoorlijk aan het afnemen is. Uiteraard zijn dit de restanten van het stormgeweld van de afgelopen dagen en het dessert gaat heel lang duren. Vandaag is de windrichting al een stuk gunstiger, dat wil zeggen meer noordwest. Natuurlijk is dit op 9 van de 10 stranden nog steen pal onshore. In het zuidwesten neemt de wind echter heel erg af en dan zijn er nog altijd de stranden waar de wind meer sideshore binnenkomt. De hoogte is net voldoende om dat soort spots te laten werken. Helaas is er in het noordelijke deel van Nederland niet veel beschutting te vinden. Om 17:00 UTC (tel daar 2 uur bij op, dus 19:00 onze tijd), waait het bij Texel gewoon nog windkracht 6 onshore. In Belgie is dan de wind zo goed als weggevallen.

De getijden spelen vandaag een grotere rol dan met de storm. Het meest gunstig zijn de vloed momenten, helemaal wat het zuiden betreft. Natuurlijk kan er ook bij laagwater daar wel iets doorkomen, zoals dat gisteren ook het geval was. Het zal wel een stuk minder hoog zijn, maar wel veel cleaner. Let wel op dat het heel hol kan breken met echt laag water. Voor longboarden lijken de golven in eerste instantie ideaal in Belgie en Zeeland maar als het zo hol op de kant loopt, is dat het eigenlijk niet.

Vrijdag komen de nieuwe swells overal binnen bij een zwakke tot matige aflandige wind. Vanaf het eerste licht is het al mooi, maar mogelijk wordt het daarna nog beter. De wind blijft tot en met de avond aflandig en neemt iets toe. Dat is vooral het geval in België en Zeeland. Daar zal het tussen aankomen op een goede timing wat betreft tij en wind. Elders is het de hele dag de moeite om een nat pak te halen.

Verder op de Noordzee en de Noorse Zee is het helemaal windstil geworden. Alle swell die nog van Spitsbergen moet komen, wordt zonder tegenwerking onze kant op gestuurd. Dit geeft zaterdag nog ongeveer 1 meter hoge golven die eerst nog vrij clean zijn met een wind uit het noordoosten. Met slechts 4 dagen wachtraam voor de NK Surftour stop in Hoek van Holland is dan ook gekozen voor dit weekend. Hou de facebook-page in de gaten of het zaterdag of zondag zal worden. Zondag arriveert er mogelijk nieuwe swell, maar die is nog onzeker en komt bovendien pas later op de dag.

Volgende week blijft het tot donder dag erg goed surfweer. Maandag profiteren we mogelijk van de nieuwe swell en staat er niet al te veel wind uit zee. Dinsdag is dat wel het geval, maar wordt er ook weer een hele reeks nieuwe sets met swell klaargezet. Die komen dan woensdag mooi uitgelijnd binnen met minder wind uit het noorden tot noordoosten. Donderdag ook nog mooi met de resten van deze nieuwe swell. Vanaf vrijdag lijkt het een tijdje over en uit met wind uit een pal aflandige richting (zuidoost).

Bron: Surfweer Donderdag 2 April 2015 appeared first on Surf om beter te leren golfsurfen naar Surfweer.nl voor de beste surfweer voorspelling.

Related Posts