Surf weer bericht

Surfweer donderdag 28 Mei 2015

Off 19

In de nacht van woensdag op donderdag stond er even veel wind uit west tot zuidwest. Daar moeten België en Zeeland het vandaag van hebben terwijl er meer naar het noorden toe later op de dag ook golven komen zonder wind. De grens tot waar de westelijke swell vanmiddag en vanavond gaat binnen komen ligt ongeveer bij de provinciegrens van Zuid-Holland en Zeeland. Het noordelijke deel van Zuid-Holland pakt echter veel meer dan het zuidelijke deel. Sowieso is het bij dit soort swell raadzaam om een stuk kust op te zoeken die anders nauwelijks beschermd is. Hier een voorbeeld. Zo vaak komt het niet voor dat een zuidwester midden op de dag gaat liggen en wordt opgevolgd door een windarm gebied boven zee. Alleen in België en Zeeland gaat de wind wel weer toenemen, maar dat was ook de regio die niet in het bereik van de  WNW swell lag. Voor de oostelijke waddeneilanden draait de wind pas gunstig na 21:00 uur.

De west tot noordwestelijke wind aan de Engelse Oostkust geeft vrijdagochtend in het noorden en midden ook nog wat kans op swell. Het waait dan lichtjes uit zuid tot zuidwest dus is het op de meeste plaatsen clean. Wel heel klein, want de wind bij Engeland was maar van korte duur en ook meer westelijk dan puur noordwest. In de middag en avond komt via het kanaal een heel sterk windveld opzetten met heel veel regen. De regen verlaat pas tegen zonsondergang het land waarachter de stroming naar een meer westelijke richting draait. Uiteraard zijn er golven en omdat het getij gunstig is, kan er prima gesurft worden.

Voor zaterdag wordt er eveneens goed surfweer verwacht. De wind neemt in de loop van de dag weer af dus de hoogste golven zullen er in de ochtend zijn. Zondag komt de wind te veel uit het zuiden en is het meest flat. Aan het einde van de dag kan er met laagwater in het noorden wel redelijk gesurft worden.

Het is een verwachting voor een week vooruit, maar maandag en dinsdag neemt de wisselvalligheid weer toe met meer wind en hogere golven. Vooral dinsdag en woensdag zien er lekker uit met een goede golfhoogte. Meer dan dat we deze week en dit weekend gaan zien. Daarna lijkt er een einde te komen aan het grillige voorjaarsweer. Begin juni volgt de start van een periode met een meer zomers weertype in de kaarten. Hopelijk staan er dan ook golven, maar dat is te moeilijk om nu uit die kaarten te kunnen halen.

 

 

-in progress -wordt aan gewerkt —

Bron: Surfweer donderdag 28 Mei 2015 appeared first on Surf om beter te leren golfsurfen naar Surfweer.nl voor de beste surfweer voorspelling.

Related Posts