Surf weer bericht

Surfweer Donderdag 3 sept 2020

Off 2

Een frontaal systeem legt Nederland vandaag in een wolkendeken waaruit gewoon wat regen valt. Een typisch weertype voor de 52e breedtegraad op het noordelijk halfrond. Een onzinnig feitje om te weten: de 52e breedtegraad komt virtueel Nederland binnen ter hoogte van strandslag Vlugtenburg bij ‘s-Gravenzande, recht door de surfschool van Kasper en barrelkoning Erik Ringelberg. Samen met deze twee surfdudes (de nr’s 1. en 2. van NL in het shortboarden) organiseren wij in Portugal begin december weer een aantal surf coaching weken. Zie surfblend.nl voor meer info. Overigens is er ook dichterbij huis eentje in Frankrijk begin oktober. Die voor lady’s only zit helaas al vol. Dus wil je meedoen, wees er snel bij! Gelukkig staan beide landen op groen, maar uiteraard wordt er rekening gehouden met de onzekerheden van het europese reisbeleid.

Donderdag 3 september
Vandaag herdenken we de levens van Joost, Sander, Pim, Max en Mathijs die eerder dit jaar op een tragische wijze om het leven kwamen bij het noordelijke havenhoofd van Scheveningen. Op deze plek vindt eind van de ochtend (11:30 tot 11:45) een paddle-out plaats in Scheveningen. Kun je er niet bij zijn, er zijn meerdere webcams om er in gedachten bij te zijn, zoals deze bijvoorbeeld:
http://surfweer.nl/surf/scheveningen/
http://www.scheveningenlive.nl/noordelijk-havenhoofd-webcam//
http://www.scheveningenlive.nl/sportstrand-webcam/
http://zeewebcamscheveningen.nl/

Veel golven zullen er niet staan, die komen pas later vandaag als de wind aantrekt tot een ruime windkracht 6 met vlagen tot 60 km/u. Dit heeft even tijd nodig voordat er golven staan, maar uiteindelijk is het dankzij afgaand tij nog te surfen net voor donker in Zeeland en al iets eerder in België (maar daar kleiner tot klein). Richting Z-H zijn de golven wat hoger en kan er ook al iets van gunstig afgaand tij worden verwacht helemaal aan het einde van de avond. Eerder is de stroming te sterk, maar op zich is dat geen probleem als je een wandeling of lift terug kan nemen. Vooral het stuk Scheveningen naar Noordwijk leent zich daar voor.

Vrijdag 4 september
De wind is weg en de golven daarmee ook. Voor de surflessen is het misschien nog wel net voldoende en een beginner kan wellicht wat kleins vinden in Noord-Holland. Het zuiden (dat wil zeggen Belgie en Zeeland) zijn zo goed als flat. Noordswell is er niet en wordt vandaag met die zuidwestelijke wind ook niet aangemaakt.

Weekend
Dat ziet er goed uit. Een uitgebreid bericht hierover volgt later. In het kort zijn het twee verschillende soorten condities. Zaterdag is er eentje met vooral wind, maar die brengt dan wel in het zuiden ook de nodige hoogte. Zondag een dag met minder wind en hogere swells uit WNW. Alleen omdat Engeland in de weg zit worden die swell richting het zuiden te veel verhinderd en zou het daar op zondag wel eens kleiner kunnen zijn dan zaterdag. Voor heel Holland geldt sowieso dat zondag de mooiste dag zal zijn. En nog beter maandag, want dan komt de NNW swell er ook bij en is de wind nog verder afgezwakt naar windkracht 2 gemiddeld.

Bron: Surfweer Donderdag 3 sept 2020 appeared first on Surfweer.nl.

Related Posts

Latest Surf News

Wind actueel