Surf weer bericht

Surfweer Maandag 20 april 2015

Off 9

De ochtend heeft altijd de beste surf en vanmorgen was zeker geen uitzondering op deze regel. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de wind die in de middag in deze tijd van het jaar altijd harder is door het temperatuurverschil tussen land en water. Hoeveel wind er precies komt te staat is te lezen in de windupdate voor vandaag. Het lijkt er niet op dat het hard genoeg gaat zijn voor nieuwe golven. De restjes van gisteren en vannacht blijven nog aardig overeind, vooral in het zuidwesten. Het opkomende tij helpt daar natuurlijk wel bij. Echt geschikt om te golfsurfen zijn de golven niet meer. Wel is het perfect voor de surflessen voor zover dat met die wind te doen is.

Morgen worden een exacte kopie van vandaag wat betreft de ontwikkeling van wind. Echter staat er nu geen restswell en is het dus in de ochtend zo goed als flat. Het schuim komt later weer wanneer de wind zijn werk heeft gedaan. Pas eind van de middag is het genoeg om wat take-offs te oefenen. Helaas gaat de wind er niet meer uit voor zonsondergang. Deze neemt zelfs eerder toe op een stijging van het luchtdrukverschil tussen Denemarken en Engeland.

Woensdagochtend staat er over oostelijke deel van de Noordzee een zeer harde wind waarvan de meeste golven richting de wadden koersen. In het midden staat er met 25 knopen (windkracht 6) een stuk minder, maar altijd nog voldoende om een nieuwe swell te genereren. Zie hier het kaartje voor woensdag 11:00 uur in de ochtend. Er kan meteen al gesurft worden op kleine schuimrollertjes. Later in de avond neemt de hoogte goed toe en zit het getij in Z-H en N-H nog gunstig. Ook donderdagochtend is het getij gunstig met dan nauwelijks nog wind. De hoogte zal wel tegenvallen tenzij je dan op de oostelijke wadden zit. Texel en Vlieland worden minder vol geraakt door de swell.

Vrijdag gaat de wind draaien naar het zuiden en volgt een lange dag zonder enige branding. De verandering van het saaie weerpatroon komt er aan. Zaterdag koerst de eerste depressie op ons af met een stevige zuidelijke wind. Alleen in het noorden zullen er goede golven komen te staan.Zondag draait de wind naar het westen en zijn er ook in het zuiden golven. Er moet rekening gehouden worden met een aantal classic dagen in de twee weken die daarna volgen!

Bron: Surfweer Maandag 20 april 2015 appeared first on Surf om beter te leren golfsurfen naar Surfweer.nl voor de beste surfweer voorspelling.

Related Posts