Surf weer bericht

SURFWEER VAN WOENSDAG 13 MEI 2015

Off 2

Hemelvaart dient zich aan en er kan zeker ‘gevaren’ worden. Vandaag zal geleidelijk aan swell uit de WNW-hoek gaan opbouwen. Deze zal pas in de avond een leuk surfbaar lijntje geven. Helaas zal het voor Zeeland net te laat zijn.

Morgen is er meer surfzekerheid. De wind zoekt donderdag de NO-hoek op en dit betekent, met een zachte side tot offshore wind, dat het leuk surfen wordt. Cleane heuphoge lijnen dienen zich aan waarbij het wederom een significant verschil zal zijn met het Zuiden en het Noorden. Doordat het nog een opbouwende swell is, is het juiste tij belangrijk. Dit verschilt per spot, meestal is het mid tot opkomend tij. De waddeneilanden zullen het meest profiteren en Texel ligt met zijn meer Westelijk georienteerde stranden het best. Hier kan het tot schouderhoog binnen komen.

Vrijdag zit de swell er beter in, maar met windkracht 4  uit het Noorden is het minder clean. Wel is de hoogte, tussen heup en schouder hoog, langs de gehele kust gelijk. Zaterdag en Zondag komt er wel weer nieuwe swell binnen, maar dit zal gepaard gaan met meer wind uit het Noordwesten.

 

 

Bron: SURFWEER VAN WOENSDAG 13 MEI 2015 appeared first on Surf om beter te leren golfsurfen naar Surfweer.nl voor de beste surfweer voorspelling.

Related Posts