Surf weer bericht

Surfweer van Zaterdag 30 Mei 2015

Off 16

Het herfstachtige weer is ‘here to stay’, met steeds golven en veel wind! Een rug van hogedruk brengt vandaag later op de middag wel wat rust in de atmosfeer met afnemende wind en veel zon. Hierna komt er meteen weer een nieuwe depressie met veel wind voor zondagmiddag en avond. Vandaag dus de beste golven in de loop van de dag wanneer de wind afneemt. De verwachting is dat het eerst nog lang windkracht 6 blijft in het midden en noorden. Vanuit het zuiden gaat de wind tijdens lunchtijd al langzaam afnemen. In België en Zeeland zal dat ook het moment zijn om te gaan vanwege het afgaande getij later op de middag. Elders zal die getijafname juist zorgen voor cleanere golven, terwijl de hoogte voldoende blijft om te shortboarden en te longboarden. Overigens zijn het geen echt dikke, herfstachtige bakken vandaag. Nergens op de Noordzee waaide het harder dan deze ochtend bij ons het geval is. Wel is de richting WNW, wat een redelijk goede aanlooprichting is voor de opbouw van golven. De swell komt dus ver genoeg bij ons vandaan voor een goede periode.

Vanavond zal de wind al van richting draaien, maar de toename komt pas zondag. Dat geeft dus mogelijk nog even cleane condities zowel zaterdagavond als zondagochtend. Tot een uur of 11:00 is de richting op zondag nog pal zuid, wat bijna overal voldoende aflandig is. Pas aan het einde van de middag wordt de richting meer en meer zuidwest waardoor de golfhoogte goed oploopt. Daarvoor is dus alleen in het noorden voldoende golfhoogte van de wind aanwezig waarbij de kleine WNW swell al is weggeblazen. Zondagavond volgt een bak met regen en een windsprong naar zuidwest. Net als vrijdagavond zullen de golven nog het cleanst zijn middenin dit regengebied met felle wind. Na de regen draait de wind naar pal aanlandig en neemt af. Die afname zorgt er voor dat het niet helemaal verwaaid zal zijn. En de westelijke richting zorgt er natuurlijk voor dat de golven beter richting de kust worden geduwd.

Maandag en dinsdag blijft herfst. Maandag staat er nog niet veel wind en ook maar weinig swell. Dinsdag worden er bijna onmogelijke condities verwacht met zuidwest 7 tot 8 bft. Alleen zeer gevorderde surfers weten met dit soort stormy weahter raad. Woensdag neemt de wind al snel af. Wat rest is een kortdurende swell uit het noordwesten en verder het begin van de zomer. Zowel op woensdag als donderdag blijft er genoeg over voor de minder gevorderde surfer.

Bron: Surfweer van Zaterdag 30 Mei 2015 appeared first on Surf om beter te leren golfsurfen naar Surfweer.nl voor de beste surfweer voorspelling.

Related Posts