Surf weer bericht

Surfweer Vrijdag 24 februari 2017

Off 1

Stilte na de storm. Maar niet voor de golven. Die zijn vandaag misschien nog wel hoger dan gisterochtend toen de storm begon. Uiteraard hebben we dat te danken aan de draaiing van de wind na het hoogtepunt gisteravond. Maar ook van de eerdere swells van andere depressies die zich tegelijkertijd in het zeegebied bij Noorwegen bevonden. Het is druk voor de tijd van het jaar. Volgende week zijn de lagedrukgebiedenen die langskomen niet op een hand te tellen!

Vrijdag 24 februari 2017
De wind komt weliswaar uit west en is dus pal aanlandig. maar aan de golven zal het niet liggen. Die zijn lekker bruut en krachtig. Uiteraard zijn er spots met meer lijn en is het rond hoogwater op die plaatsen prima te surfen. Hoe verder in de middag, hoe meer de wind afneemt. Alleen het tij wordt dan wel weer iets lager. Echt helemaal laagwater wordt het voor donker niet. Wil je iets cleanere golven, zoek dan beschutting. Dan zijn ze wel meteen een stukje kleiner. Maar echt te klein wordt het zelfs op die spots niet.

Zaterdag 25 februari 2017
In de nacht naar zaterdag is het windstil en gaat het landinwaarts aan de grond een paar graden vriezen. Dankzij de depressie van donderdag komt er toch een mooie noord-swell binnen. Je moet er wel vroeg bij zijn, want het gaat ook weer waaien uit het zuidwesten. En het is in de ochtend laagwater dus dat betekent vooral goede golven in Zuid-Holland en deels ook Noord-Holland. In België en Zeeland hoef je het in de ochtend waarschijnlijk niet te proberen (te laag water). Wel kan de wind later op de dag weer hogere windgolven brengen. Dat zal in het zuidwesten echt pas zijn een uur voor zonsondergang.

Zondag 26 februari 2017
Zondag is er geen swell meer uit het noorden, maar kan er wel goed gesurft worden dankzij de doorstaande zuidwester. Hoogste golven in de ochtend, omdat het dan ’s nachts nog hard gewaaid heeft. Later op de middag neemt de wind ook weer toe, maar dat wordt dan wel een hele late surfsessie met de juiste watergang. Het afgaande tij valt pas na 17:30u als eerste in Zeeland en België.

Verdere verwachtingen
De wind draait maandag van ZW naar ZZW en er zijn vooral hogere golven te vinden in Noord-Holland. Getijden meest gunstig in de loop van de dag. Omdat de wind offshore is kan er ook met hoogwater gesurft worden op sommige plekken. Ondertussen loopt er op de oceaan een golfhoogte van 10-15 meter voor de de kust van Ierland. Deze storm trekt in zeer afgezwakte vorm over ons heen dinsdag met ZW 7. In de nacht naar woensdag draait de wind naar noordwest en wordt er een mooie swell verwacht. Een rug van hogedruk brengt woensdag dan tijdelijk ook wat beter weer en minder wind. Donderdag een herhaling van zetten met opnieuw in de nacht een meer WNW wind en overdag een wat grotere rug van hogedruk en mooi surfweer. Vrijdag trekt de kern van een nieuwe depressie over ons heen met ZW 8 bft. Het eerste weekend van Maart verloopt waarschijnlijk een stuk rustiger maar begint eerst nog met een mooie restswell uit noordwest.

Wetsuit-advies komende dagen:

Vrijdag: 5mm wetsuit, schoen 5mm, hand 4mm en Cap 3mm.
Zaterdag: 6mm wetsuit, schoen 6mm, hand 4mm, Cap 3mm
Zondag: 5mm wetsuit, schoen 5mm, cap 3mm en hand 4mm
Maandag: 5mm wetsuit, schoen 6mm, cap 3mm en hand 4mm
Dinsdag: 6mm wetsuit, schoen 6mm, cap 3mm en hand 4mm

Bron: Surfweer Vrijdag 24 februari 2017 appeared first on Surfweer.nl.

Related Posts