Surf weer bericht

Surfweer woensdag 15 maart 2017

Off 18

Zo rustig als het weer deze week is begonnen, zo heftig zal deze dit weekend afsluiten. Woensdag verloopt als een overgangsdag en ook donderdag zijn er enkel nog golven en geen wind. Pas vrijdag gaat de wind ook aan, in de middag en avond krachtig tot toenemend hard. Daarna blijft het een aantal dagen stevig waaien.

Woensdag 15 maart 2017
Stormachtig weer boven de shetland eilanden zorgt voor een kleine swell uit het noordwesten. De richting van de wind is net iets te veel westelijk om de swell echt goed door te duwen, maar omdat de wind zodanig hard is zal er genoeg swell vanaf komen. Het duurt waarschijnlijk nog wel de hele dag voordat de langere periodes hier zijn gearriveerd. Eerst maar eens stemmen dus voor de Nederlanders. Voor Belgie is er overigens te weinig swell om te surfen, omdat de richting te westelijk is. Waar het in het noorden nog best hoog kan worden, is het langs de Vlaamse kust eigenlijk zo goed als flat. De wind is de hele dag licht aanlandig aanwezig. Helemaal clean is het dus niet, maar de lijn zit er wel in dankzij de lange periode. Eind van de middag gaat de wind wel helemaal liggen.

Donderdag 16 maart 2017
De wind is meer gunstig dan woensdag en ook het zicht is beter. Tenminste in de ochtend, want in de middag trekt de zuidwester aan. Dat wordt dus surfen in de ochtend, echter wel met afgaand getij. Gelukkig is het al vroeg licht, dus kan er nog een graantje worden meegepikt van hoogwater rond zonsopkomst. Wederom gaat er in België en Zeeland weinig gebeuren, omdat het daar dan al te veel laag water is. En uiteraard vanwege de nog steeds vrij westelijke richting van de swell.

Vrijdag 17 maart 2017
Een nieuwe swell komt eerst nog door de zuidwestelijke wind heen hoewel die wind zelf meteen ook al genoeg is voor het genereren van golven. Het zal dus een combinatie worden van deze twee, wat op zich nog hele aardige condities kan opleveren. Zuidwest is inmiddels niet al te aanlandig. Overigens is het in de ochtend eerst nog meest westelijk of noordwestelijk en ook dat is alleen maar goed voor de hoogte.

Zaterdag 18 maart 2017
Op de noordelijke Noordzee en Noorse Zee is het rustig geworden. Alle activiteit speelt zich nu af in de zuidelijke Noordzee. De wind is zaterdagochtend hard zuidwest waarbij de golven door het afgaande getij eigenlijk prima te surfen zijn. Vooral in het zuidwesten, omdat daar de wind minder pal op de kust blaast. In het noorden is het meer onshore, veelal west. Echter is daar aan het einde van de dag wel kans op een kleine windafname. In het midden van de Noordzee is het immers windstil.

Zondag 19 maart 2017
In tegenstelling tot zaterdag gaat het zondag minder regenen en is er veel meer ruimte voor de zon. Wel is er ook veel meer wind, wat natuurlijk wel hoge golven brengt. Gunstig is dat de wind uit het zuidwesten blaast en dus sideshore komt in Zuid-Holland en Zeeland. Gemiddeld wordt er een windkracht 7 verwacht langs de stranden. Perfect voor een sessie met laagwater vroeg op de dag in de zuidelijke regio’s en wat later op de dag ook nog goed in het noorden. Hou je plank wel goed vast tijdens het loopje naar het water!

Wetsuit-advies:
Woensdag: 5mm wetsuit, schoen 5mm, cap optioneel , hand 3mm
Donderdag: 6mm wetsuit, schoen 5mm, hand 4mm en Cap 3mm.
Vrijdag: 6mm wetsuit, schoen 6mm, hand 5mm en Cap 3mm.
Zaterdag: 5mm wetsuit, schoen 5mm, hand 3mm, cap 3mm
Zondag: 5mm wetsuit, schoen 4mm, cap 2mm en hand 3mm.

Bron: Surfweer woensdag 15 maart 2017 appeared first on Surfweer.nl.

Related Posts