Surf weer bericht

Surfweer Woensdag 24 juni 2015

Off 9

Epic! Het is deze week een kwestie van geluk dat de waterstanden zo gunstig vallen in de ochtend en avond. Precies de momenten dat de wind meestal het minst krachtig is. Gisterenavond was de halve maan zichtbaar tussen de opklaringen door en dan weet je eigenlijk al meteen dat het ongeveer om 9:00 uur en rond 21:00 uur hoogwater is. Met nieuwe of volle maan staan de tijden eveneens zo goed als vast om een uur of 3 in de ochtend en rond 3 uur in de middag. Die maanstand is dus gunstig bij een een swell uit het zuidwesten, als de stroming van zuid naar noord is. Nu hebben we juist te maken met een stroming van noord naar zuid. Uiteraard omdat de wind en golven uit een noordelijke richting komen. Vandaag komt de wind langs de kust echter niet uit het noorden, maar uit het zuidwesten. De swell is nog wel noordelijk en niet zo’n beetje ook! De golven zijn voor een dag zonder veel wind behoorlijk hoog te noemen. Misschien wel epic.

De wind waait tot eind van de ochtend nog zwak uit het zuiden tot zuidwesten. Dat geeft dus overal cleane condities. Aan het einde van de ochtend passeert een frontje met wat regen in het noorden. Daarna is de wind wat meer west tot zuidwest. Die onshore richting geeft misschien wat meer choppy golven, hoewel de hoogte gewoon goed blijft. Het is niet zoals gisteren dat het tijdvak van 12-18u het best vermeden kan worden. Mogelijk gaat wel de wind eind van middag weer afnemen waardoor het opnieuw helemaal clean wordt.

Donderdag staat er nog minder wind dan vandaag. In de loop van de dag wordt het  windstil en zijn de golven vrij clean en ongeveer 1 meter hoog. Dat is dus ongeveer de helft van vandaag, maar natuurlijk nog altijd voldoende om goed te kunnen surfen. Vrijdag is de golfhoogte nog eens gehalveerd, maar nog altijd surfbaar met longboard of dikke fish. Ook waait het iets meer onder invloed van een groot lagedrukgebied op de Oceaan. In de ochtend is het nog zo goed als windstil met leuke golfjes om te longboarden. Wind die hard genoeg is voor de vorming van nieuwe swell wordt zaterdagmiddag verwacht. Na de harde wind van de ochtend zal het in de loop van de middag prima te surfen zijn. Zondag is dat een stukje minder het geval, omdat de wind dan uit het zuiden tot zuidwesten komt. Het blijft een redelijke dag om te surfen. Met de windrichting die naar zuidwest draait, wordt steeds een beetje warmere lucht aangevoerd. Medio volgende week is er een zomers weertype zonder al te veel golven.

Bron: Surfweer Woensdag 24 juni 2015 appeared first on Surf om beter te leren golfsurfen naar Surfweer.nl voor de beste surfweer voorspelling.

Related Posts