Surf weer bericht

Surfweer woensdag 25 maart 2015

Off 6

Er staat vandaag een hele lichte swell uit het noorden, maar met een vrij krachtige wind uit het noorden is het ook heel rommelig. De condities zijn prima om aan je peddelconditie en take-off techniek te werken. De condities verbeteren een heel stuk als het tij er in komt tijdens het tweede deel van de middag. Omdat er een heel aantal spots zijn zonder webcam is het idee om vanaf volgende week te gaan experimenteren met de app Meerkat. Daarmee kan vanaf het strand een livestream worden opgezet die door iedereen kan worden bekeken via een App of gewoon op de website van Meerkat zet. Linkjes naar de livestream worden automatisch gedeeld op twitter, maar kunnen dan ook hieronder bij de surf-reports geplaatst worden. Of het echt gaat werken is natuurlijk de vraag. Waarschijnlijk is het slechts een hype, maar we geven het een kans op uit te proberen. Surfweer is te volgen op http://meerkatapp.co/surfweer/ en op twitter via @surfweer.

Terug naar het surfweer voor deze week. Vannacht trekt een depressie over Schotland die donderdag de hele dag een ZZW tot ZW-er brengt. In het zuiden is het bij deze windrichting in de regel zo goed als flat terwijl er richting het noorden van Nederland mooie golven kunnen staan. Waarschijnlijk duurt het lang voordat de wind en het getij de golven naar de kust duwt en is dat pas eind van de middag. In het uiterste noorden misschien wel al eerder. Echt lekker surfweer is het niet met een occlusie pal boven ons hoofd en dus af en toe veel regen. Na de occlusie begin avond is het mogelijk het beste. De wind draait dan wel naar pal aanlandig maar trekt pas tegen het donker echt aan.

Midden in de nacht komt er even een stormachtige wind uit het noordwesten op de Noordzee te staan. De storm duurt niet lang genoeg om voor meerdere dagen swell te zorgen. Dus die swell is er alleen vrijdag. Met een afnemende wind is dat de beste surfdag van de week. In de ochtend profiteren de meeste spots nog van hoogwater met flinke bakken. Het is alweer lang genoeg licht om het tweede hoogwater ook mee te kunnen pakken. Met uitzondering van Noord-Holland, want daar komt de vloed twee uur later dan in Zeeland.

Zaterdag verloopt als een rustige dag. Er is dan sprake van stilte voor de storm. Het is bewolkt maar echt regenen doet het niet en waaien evenmin. Natuurlijk zal de Noordzee nog wel een verdwaalde set laten zien waar je nog net op kunt longboarden of suppen. Vooral in de ochtend, dan is het ook nog helemaal clean. In de middag trekt de wind een klein beetje aan op nadering van een hele reeks depressies uit het westen. Zondag, maandag en dinsdag waait het hard tot stormachtig uit het westen tot zuidwesten. Woensdag even een iets minder harde wind. Daarna draait de wind naar een meer noordelijke richting en trekt weer aan. Tegen het weekend houdt de depressietrein even stil en staat er aan de westkant een hogedrukgebied klaar. De kans is nu al behoorlijk groot dat de 1e wedstrijd van het seizoen Zaterdag 4 april kan doorgaan. Inschrijven dus!

Bron: Surfweer woensdag 25 maart 2015 appeared first on Surf om beter te leren golfsurfen naar Surfweer.nl voor de beste surfweer voorspelling.

Related Posts