Surf weer bericht

Surfweer woensdag 3 augustus 2016

Off 36

De golfhoogtes zijn door de krachtige zuidwest inmiddels opgelopen tot ruim 1,5 meter zeegang. Het is vanavond alleen nog wachten op afgaand tij alvorens de breaks vooraan de kust goed beginnen te lopen. Hoe harder de stroming richting zuiden stroomt, hoe beter de golven zullen worden op de meeste spots. Nu is het net gisteren nieuwe maan geweest dus met die stroming komt het wel goed. Nieuwe maan geeft net als volle maan in de regel extra sterke getijstroom. Zowel met eb als met vloed. Het zou maar zo kunnen dat de golven vanavond weer de moeite gaan worden voor een post in de #NORTHSEAFUN #QUIKSILVER #6SURF #SURFWEER categorie. De winnaars van de vorige periode zijn bekend en krijgen op het moment van schrijven hun prijzen (wetsuit, en gratis 6 surf en sms abonnement voor een jaar). Het ging er toen om de beste trick te laten zien. Dat is deze Instagram post geworden van Allardus. In de maanden juli en augustus is niet de beste trick, maar de meest creatieve post waar op beoordeeld gaat worden. Uiteindelijk kan er door jullie weer gestemd worden als de vijf beste social media posts geselecteerd zijn door ons. De golven hoeven dus absoluut niet epic te zijn. Dat gaat het vandaag ook nog niet worden. Morgen misschien wel.

De wind komt donderdag iets meer uit het westen tot zuidwesten waardoor de golven makkelijker de kust bereiken. Vooral in Belgie en Zeeland is dat een welkom gegeven, want daar breekt de meer zuidelijke swell te klein. Het voordeel van zuidelijke wind is natuurlijk wel dat het lekker clean is. Donderdag is het minder clean, maar wel hoger. De wind is in tegenstelling tot vandaag juist afnemend in de avond in plaats van toenemend. Dat wil niet zeggen dat een ochtendsessie minder de moeite is, want zo hard waait het nu ook weer niet. Tot een uur of 13:00 is de ZW tot WZW nog dik windkracht 6, daarna tot 17 nog windkracht 5 tot een kleine 6. In de na-avond neemt de wind af naar 3 of 4. De golven worden dan ook minder hoog, maar het blijft ten minste 1 meter met een goede periode. Vooral in het midden (zuid-holland) en in noord-holland is de hoogte meer dan prima. In Zeeland en België zijn de beste condities te verwachten met het eerste laagwater in de ochtend. Hoewel het in België met vloed altijd ook nog best aardig kan lopen, zo lang de wind maar niet te aanlandig wordt uit WZW.

Voor vrijdag staat er minder wind op het programma. Het betekent echter niet dat de golven minder en minder worden. Het begint in eerste instantie wel minder met kleine tot redelijke golven in de ochtend. Later op de dag komt er swell uit het noordwesten binnen van het lagedrukgebied wat nu die zuidwesters geeft. De wind blijft daarbij wel de hele tijd uit de pal aanlandige sector komen. Echt helemaal windstil worden gaat het pas op zaterdag. De leukste swell is dan echter alweer aan het uitdeinen. Wel lekker clean, dus zeker niet vergeten je board naar het strand mee te nemen met dit aankomende strandweer weekend. Zondag draait de wind bij en volgt er een toename uit zuidwest. Die toename wordt alleen in het noorden verwacht dus veel golven geeft dat niet. Alleen in de kop van Noord-Holland kan er heuphoog gesurft worden zondagmiddag. Elders en vooral richting het zuiden, is het flat.

Volgende week belooft weer van alles moois. De depressie boven Ierland trekt weg naar Scandinavië met maandag op dinsdag al de eerste swells uit het noorden. Die worden later in de week alleen maar beter en hoger. Bij Ierland komt uiteindelijk een hogedrukgebied te liggen, wat garant staat voor lagedruk in de Noordzee. Het onderstaande kaartje is voor vrijdag de 12e. Zaterdag de 13e hoopt de schrijver van dit bericht op niet al te veel golven, want hij zwemt dan voor zieke kinderen met een spierziekte van het vaste land naar het waddeneiland Texel. Hiervoor is de nodige steun van jullie nodig. Hierbij krijg je het gedoneerde bedrag tegoed om vrijblijvend en gratis de surfweer sms te ontvangen. Ook voor reeds bestaande abonnee’s en reeds gedane donaties geldt de actie. Het enige wat je hoeft te doen is te klikken op de knop ‘Doneer Nu’ via https://www.denheldertexel.nl/held/tobias-van-tellingen/ Ook een klein bedrag is al welkom en dan heb je voor 6,50 al een maand lang de surf alerts via sms of whatsapp. Stuur wel even een mailtje naar tobias@surfweer.nl met je 06 of +32 nummer en de gewenste periode. Doe je dat niet, dan gaan we er vanuit dat je alleen wilt doneren en geen sms periode en alerts wil. Ik ga sowieso keihard voor jullie zwemmen en hopelijk helpt dit de stichting Spieren voor Spieren in het werk dat ze doen voor de zieke medemens!

Bron: Surfweer woensdag 3 augustus 2016 appeared first on Surfweer.nl.

Related Posts