Surf weer bericht

Surfweer Zaterdag 13 augustus 2016

Off 31

Vandaag (vrijdag 12 augustus 2016) neemt de wind op de Noordzee toe naar krachtig, zuidwest 6. Omdat de wind eerder vandaag west tot noordwest was, zien we een mix van swell uit die richting plus nieuwe hoogte uit het zuidwesten. In het kanaal waait het zelfs even zuidwest 7 gedurende de tweede helft van de middag. Dat hardere windgebiedje is klein dus heel veel extra hoogte zal dit niet geven. Wel compenseert het de afnemende hoogte van het afnemende getij vanmiddag en begin van de avond. Maar eigenlijk zijn de beste surf-condities al geweest. Want die waren op het randje van net nog voldoende hoogwater met naar zuidwest krimpende wind. Op de meeste spots tussen 10:00 en 14:00 zoals gisteren was doorgegeven via de mobiele berichten dienst per whatsapp of sms. Overigens krijg je deze berichten voor een jaar lang elke dag gratis als je een van de boards besteld in de surfweer webshop op surfweer.nl/shop/ Koop je accessoires of andere surf producten voor bij elkaar meer dan 99,– dan krijg je de smsjes 2 maanden gratis en voor niets op proef. Uiteraard geldt dit voordeel ook voor reeds bestaande abonnee’s.

Zaterdag arriveert een nieuwe WNW swell. Deze zal ontstaan op het koufront dat al slepend en golvend over Engeland de Noordzee in stroomt. Het zuiden zal de beste of in ieder geval de hoogste golven in de ochtend zien verschijnen aan de kust. Richting het midden en noorden is het juist beter om te wachten tot de wind er uit gaat en de westswell arriveert. Omdat de Noordzee naar het zuiden als trechter toeloopt, komt deze swell na Zuid-Holland niet verder. De kust van  Zeeland en België worden nauwelijks geraakt en kunnen dus maar beter met de meeste wind er het beste van maken in de ochtend. Richting Zuid en vooral richting Noord-Holland neemt de wind later op de dag sterk af en zet de swell uit het westen toch weer golven op het strand die de moeite waard zijn. Het koufront brokkelt boven onze omgeving af, te zien aan de doorgestreepte stippellijn in het originele koufront (lijn met driehoekjes). Zie weerkaartje hieronder van 14:00 uur.

47081520161209

Zaterdagavond gaat de wind echt helemaal liggen en wordt het mooier en mooier maar wel met een minder gunstig tij. Hoewel, dat tij loopt in het zuiden voor het donker toch weer op tot waardes boven N.A.P. Dus mogelijk gaat het in Zeeland en zuidelijk Zuid-Holland toch nog voor een tweede keer goed lopen. Verder is het zoeken naar de beste banken met laagwater. En die zijn in ieder geval niet in het zuiden te vinden (op een paar uitzonderingen na).

47081520161209

Zondag wordt zeker nog een mooie dag om te gaan surfen. Wel met een long- of een wat dikker/groter board, want de golven komen niet meer boven 1 meter uit. Er is sprake van swell uit het noordwesten en dat maakt de kansen er altijd wel beter op. De wind is niet pal offshore en mogelijk zelfs een beetje onshore maar zodanig zwak dat de lijntjes zullen blijven lopen. De hele dag door, afhankelijk van het getij natuurlijk. Zelfs maandag blijft de swell doorkomen met een half metertje op de beste tijden en kustdraairingen. Dat laatste is natuurlijk vooral op de wadden positief. In de avond steekt er een vrij krachtige noord/noordooster op. Maar dat zal sowieso niets boeien, want dan is het al weer over met het juiste getij voor deze kleine swells. De rest van volgende week verloopt behoorlijk flat, maar wel zomers warm. Aan het einde van de week komen storingen dichterbij. Die zouden dan weer wat nieuwe golven zouden kunnen brengen, maar de echte mooie dag komt waarschijnlijk pas net na dat weekend.

Bron: Surfweer Zaterdag 13 augustus 2016 appeared first on Surfweer.nl.

Related Posts