Surf weer bericht

Surfweer Zaterdag 24 november 2018

Off 7

Na het koude weer van de afgelopen week krijgen we vanaf woensdag een wat langere periode met wind, golven en zachte lucht uit het zuiden. Voor het zover is, zal de noordooster dit weekend nog een keer gaan toenemen met swell als gevolg. Deze vrijdag nog compleet flat, dus alle tijd om die 500,- te speuren in de surfshop. Mocht die al weg zijn, dan sowieso -20% op alles t/m aanstaande maandag met de andere korting code’s die te vinden zijn!

Zondag 25 november
Vrijdag en zaterdag nog flat, dus maar meteen naar zondag. Allereerst zal er swell arriveren van de storm die vrijdag boven de Barentzee bij Spitsbergen/Noorwegen ligt. De hoogte daarvan is niet genoeg, maar in combinatie met de winddeining uit het noordoosten kan er uiteindelijk toch een leuke golf worden verwacht. Een uitzondering zijn de oostelijke wadden, daar is de swell van 1m bij 14 seconden alleen al voldoende voor goede golven. Probleem is daar echter de schuin aanlandige wind, als die te veel noordoost is.

De getijden vallen zondag gunstig voor de zuidelijke regio’s met nog voor donker hoogwater. Richting Noord-Holland is tij wat minder gunstig, met pas om 17:30 hoogwater. Echter kan daar de swell van ver beter zijn werk doen met de offshore wind. Ook met laag naar midtij daar al een kans op een cleane longboardgolf van knie- tot ham-hoog. Voor de hogere golven zul je richting het zuiden of de wadden moeten. Of een dagje moeten wachten!

Maandag 26 november
Zoals de kaarten er nu voor liggen lijkt maandag de beste dag van de terugkerende noordooster. Simpel gezien is de depressie die vorige week al die prachtige noordoost swell gaf, gewoon weer teruggekeerd van de Oceaan richting het vaste land. De kern van het laag ligt ergens boven Parijs, waardoor er een straffe noordoost staat. Lang niet zo hard als vorige week, maar dat hoeft ook niet om 2m swell uit ONO met 6-7 seconde te krijgen. Opnieuw zal deze swell met name de zuidelijke provincies en kustgebieden het beste bereiken. Daarbij speelt ook nog mee dat het tij in het noorden nog weer bijna een uur later komt, en het allemaal net niet gunstig uitpakt. De wadden kunnen wel weer goed zijn, maar alleen rond het juiste tij met hoog water. Uitzondering zijn Texel en Vlieland, waar ook prima met laagwater kan worden gescoord tussen de strekdammen, als de wind voldoende schuin aflandig van richting blijft.

Woensdag 28 november
Dinsdag slaan we over, hoewel er in de ochtend nog een kans op restswell uit het noordoosten en tevens verre noorden is. Die zal heel clean zijn, maar wel vrij klein.

Op de oceaan is inmiddels een zeer zuidelijk gelegen lagedrukgebied dichterbij gekomen die op Black Friday al was ontstaan boven Florida. Deze brengt zachtere, maar eerst nog wel aflandige zuidelijke surf-condities. In de regel geeft dat alleen in Noord-Holland (goede) golven en uiteraard is het afwachten op de juiste timing wat betreft het doorkomen van het eerste koufront in combinatie met het getij.

De dagen na woensdag gaat het echter steeds meer de goede kant op met de windrichting, want die wordt eerst zuidwest, daarna west en later zelfs noordwest. De depressie trekt zelfs zo ver door dat er in het eerste weekend van december noordelijke swell van kunnen worden verwacht. Sneak preview: de meest gunstige surf(ge)tijden voor dat weekend zitten tussen 9:00 en 12:00u , wat dus geen enkele belemmering voor de pakjes-avond (middag) hoeft te geven! Doe op op tijd je inkopen met mooi 20% korting op alles van black friday tot cyber monday in de surfweer shop / natural high! De code vindt je bovenaan dit bericht of even zoeken op in een van de surf accessoire categorieën. Fijne feestdagen alvast!

Bron: Surfweer Zaterdag 24 november 2018 appeared first on Surfweer.nl.

Related Posts